MARIOARA NISTOR: SUSTINEM REDUCEREA ABANDONULUI SCOLAR, PRIN CAMPANIA “5% TVA, TE DUCE LA SCOALA TA”

PMP Braila considera ca reducerea abandonului scolar ar trebui sa fie o prioritate pentru Guvern, care trebuie sa asigure conditiile necesare pentru ca un numar cat mai mare de copii sa poata beneficia de educatie. Dincolo de promovarea ideii de reducere a abandonului scolar, PMP vine insa si cu o propunere concreta privind modul in care se poate realiza acest lucru, propunere promovata in cadrul Campaniei “5% TVA, te duce la scoala ta”, derulata alaturi de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Presedintele PNP Braila, Marioara Nistor, a anuntat ca  partidul sau a incheiat doua protocoale de colaborare cu COTAR: “Partidul Miscarea Populara si Confederatia au incheiat un protocol atat in ceea ce priveste activitatea specifica transportatorilor, cat si din punct de vedere politic. Practic, am incheiat doua protocoale: unul privind activitatea specifica transportatorilor, legat de infrastructura, de RCA , de legislatie, de taximetristi si un alt protocol, privind implicarea politica a patronatului in activitatea partidului nostru. Scopul acestui protocol este sustinerea transportatorilor si a salariatilor din unitatile de transport. Partidul Miscarea Populara este singurul partid care si-a asumat sa sustina revendicarile transportatorilor. Sigur, cu totii am vazut ca RCA-ul a crescut la un nivel insuportabil – insuportabil in primul rand pentru transportatorii de marfa, dar nu numai; si pentru taximetristi, precum si pentru cetateanul de rand. Ne dorim ca pretul acestui RCA sa ajunga cat mai mic”.

Cat priveste Campania  “5% TVA, te duce la scoala ta”, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Vasile Stefanescu, a explicat ca aceasta are ca scop  final ca transportatorii sa duca gratuit la scoala elevii, situatie care ar fi posibila, in cazul in care s-ar reduce cu 5% TVA-ul in transporturi: “Vom duce gratuit elevii pe transportul judetean, interjudetean si local. Reducerea de 5% TVA la transport se va vedea mult mai bine decat s-a vazut reducerea la alimente. Stiti foarte bine ca s-a redus la 9% TVA  la alimente si in loc sa scada preturile cu 11%, au crescut cu 11%, chiar cu 20% costul alimentelor. Asa ca aici, intr-adevar, reducerea se va simti in buzunarul parintelui, iar elevii nu isi vor mai face probleme daca au bani sa mearga sau sa se intoarca de la scoala. Presupun ca banii pe care i-ar fi dat pe transport ii pot folosi pentru a-si cumpara un caiet sau altceva. Diminuarea asta de TVA de la transportatori nu va afecta bugetul statului sub nicio forma, dar va ajuta cetateanul pentru ca vor ramane in contul familiei foarte multi bani”.

Amintim ca zilele trecute, Guvernul a stabilit printr-o Ordonanta ca abonamentele acordate elevilor de catre operatorii de transport rutier pentru distante de pana la 50 de km vor fi decontate integral, aceasta fiind una dintre masurile de reducere menite sa reduca abandonul scolar.

Ceea ce-si doresc insa reprezentantii COTAR si cei ai PMP este decontarea integrala a transportului pentru elevi, indiferent de distanta si indiferent ca e vorba de naveta facuta dintr-o localitate in alta, sau de transportul cu autobuzul sau tramvaiul, in aceeasi localitate.