NISTOR: L-AM INTERPELAT PE MINISTRUL TRANSPORTURILOR, IN LEGATURA CU SEPARATOARELE DIN VARSATURA

Deputatul PMP de Braila Marioara Nistor a declarat astazi ca l-a interpelat pe Ministrul Transportului in legatura cu problema montarii separatoarelor de sens din localitatea Varsatura, dupa ce la sediul organziatiei judetene PMP au venit mai multi sateni din zona amintita, care au reclamat ca sunt afectati in mai multe moduri de aceasta lucrare a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Nistor considera ca nu era nevoie de separatoarele de sens, dar daca tot s-au montat, este absolut necesara amenajarea unui sens giratoriu in localitate: “Este nevoie de sens giratoriu. Nu poti – mai ales daca stai chiar langa Carrefour – sa faci inca 15 km, ca sa poti sa intorci masina, sa ajungi acasa. Din punctul meu de vedere nu erau necesare separatoarele de sens. Eu frecventez foarte mult zona respectiva si va spun sincer ca nu erau necesare acele separatoare”.

Deputatul Nistor spune insa ca dincolo de disconfortul in ceea ce priveste circulatia autoturismelor, localnicii din Varsatura i s-au plans ca pretul caselor si al terenurilor din zona a scazut, ca urmare a montarii acestor separatoare: “A scazut pretul caselor in Varsatura, le-a scazut pretul terenurilor, astea sunt problemele cu care ei au venit aici”.

Marioara Nistor a precizat ca satenii i-au cerut sa intervina ca sa se scoata separatoarele de sens, insa este convinsa ca acest lucru nu mai este posibil.