NISTOR: SISTEMUL SANITAR NU E „O MLASTINA”. O ASTFEL DE CARACTERIZARE JIGNESTE CADRELE MEDICALE

Deputatul PMP de Braila Marioara Nistor este nemultumita de faptul in care ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, tot vorbeste despre neregulile de sistem si face inventarul problemelor din domeniu, in loc sa anunte lista solutiilor pe care le-a gasit pentru a rezolva aceste probleme. Nistor a fost dezamagita sa constate, zilele trecute, ca ministrul Sanatatii a caracterizat sistemul sanitar drept o “mlastina”, ceea ce in opinia deputatului PMP este nedrept fata de acei oameni din sistem care muncesc onest: “Ministrul Sanatatii, domnul Vlad Voiculescu, a participat la o emisiune televizata pentru a vorbi din nou despre problemele din sistem, despre ce se intampla si cum ar trebui sa facem bine, ca sa nu fie rau. Pe langa discursul cu care ne-a obisnuit deja ministrul tehnocrat, a avut o remarca in cadrul emisiunii care nu face cinste unui membru al Executivului. Caracterizarea facuta de ministrul Sanatatii domeniului pe care ar trebui sa il gestioneze este urmatoarea: o mlastina. Aceasta afirmatie a demnitarului mi se pare complet neadecvata, care jigneste cadrele medicale din tara noastra, acei medici care, in pofida faptului ca nu au salariile pe care ar trebui sa le primeasca, isi fac datoria fata de oameni, fata de pacientii lor.

Ca membru al guvernului, Vlad Voiculescu ar trebui sa inteleaga faptul ca nu poate vorbi la nesfarsit doar despre esenta raului din sistemul de sanatate, ci si despre ce poate fi construit si cum poate fi construit. Trebuie sa ofere o baza pentru imbunatatirea sistemului.

Mi se pare complet deplasata reactia ministrului, pentru care ar trebui sa iasa public sa isi ceara scuze in fata medicilor si a pacientilor care, prin astfel de afirmatii, isi pierd increderea in sistemul public de sanatate”.