NISTOR: UNIREA CU REPUBLICA MOLDOVA AR TREBUI SA FIE O PRIORITATE PENTRU TOATE PARTIDELE DIN ROMANIA

Presedintele PMP Braila, Marioara Nistor, declara ca unirea Romaniei cu Republica Moldova este principalul proiect de tara al partidul sau si ar trebui sa fie o prioritate si pentru presedintele Klaus Iohannis, pentru Guvern si pentru toate formatiunile politice din tara noastra. Marioara Nistor considera ca dupa integrarea in Uniunea Europeana si dupa aderarea la NATO, unirea cu Republica ramane pricipalul tel al romanilor.

In acest context, spune  liderul PMP, partidul sau sustine infiintarea Ministerului Reunificarii, “un minister care este foarte important si care aduce plus valoare Romaniei atat din punct de vedere al populatiei, al teritoriului, dar dupa aceasta unificare vom deveni una dintre marile puteri ale Europei. Eu personal sustin aceasta unire si daca va aduceti aminte, in luna mai am fost impreuna cu brailenii la Ungheni, unde ne-am intalnit cu cei care au venit pe jos de la Chisinau, pana la Iasi”.

Deputatul PMP a criticat modul in care guvernantii au tratat zilele trecute tinerii care au venit de la Chisinau, pentru a sustine idea unirii: “I-au tratat cu dispret si cu aroganta, atat Alina Gorghiu, cat si ceilalti lideri, inclusiv Dacian Ciolos, care, asa cum au anuntat, va fi premierul PNL-ului.  Ei, in momentul in care au tratat cu aroganta si dispret, au ingropat, efectiv, istoria pe care au realizat-o Bratienii”.

Marioara Nistor considera ca exista sanse reale pentru a se realiza unirea: “Atat timp cat si noi si cei din Republica Moldova ne dorim sa se intample aceasta unificare, sanse sunt. Si trebuie, pentru ca sunt romani de-ai nostri, trebuie sa se realizeze”.