PETREA: NU STIU DE CE RELIANA BOGDAN NU PLEACA DE LA “ROCREATIV”. BANUIESC CA NU STA PENTRU BANI, CA ARE O SITUATIE FINANCIARA BUNA

Deputatul Dorin Silviu Petrea (PRU) constata ca de ceva vreme, cand este vorba despre problemele financiare ale firmei SC “Rocreativ Trade”, a Consiliului Judetean Braila, “toate oalele se sparg in capul Relianei Bogdan” si nu intelege de ce aceasta nu renunta la functia de administrator. Petrea (foto) banuieste ca Reliana Bogdan nu sta in functie pentru salariul de cateva mii de lei lunar, fiindca aceasta ar avea o situatie financiara buna si nu ar avea nevoie de banii pe care ii incaseaza de la “Rocreativ”, ca sa aiba din ce trai.
Deputatul crede ca firma amintita a pornit din start cu stangul (de fapt, a pornit cu stanga, fiindca infiintarea ei a fost sustinuta de PSD si de aliatii sai din CJ – n.r.) si spune ca aceasta nu poate sa scoata profit “din carpeli si din metode herupiste”. Petrea declara ca postul de conducere ocupat de Reliana Bogdan in urma unui vot al CJ trebuia sa se ocupe in baza unui concurs de proiecte facut pe bune, nu pe aranjamente politice: “Eu nu stiu de ce doamna Reliana Bogdan mai sta acolo si ramane pe acea pozitie, ca banuiesc ca nu sta pentru bani, ca stiu ca are o situatie financiara buna. Nu stiu de ce mai ramane astazi acolo.

In al doilea rand, aceasta companie, <<Rocreativ>>, a pornit cu stangul. A plecat ca o idee foarte buna, ca CJ, pe activele pe care le are in proprietate, sa inceapa sa castige, sa aduca plus valoare orasului Braila. Ideea de baza a fost foarte buna.

Atata timp cat venim si spunem: vei lua aceste cladiri in stadiul lor si acele entitati care mai erau in Braila le iei, le preiei, dar nu ai si finantare si nu vii cu un proiect si cu un program, proiectul este unul sortit esecului. Ceea ce s-a si intamplat”.

Petrea este de parere ca la „Rocreativ” trebuia sa se organizeze un concurs pentru manager, iar candidatii sa vina cu proiecte clare privind dezvoltarea turismului brailean: “Noi astazi inca nu intelegem  ca pentru o pozitie publica trebuie sa avem manager. Noi ne punem pe cineva care ne-a ajutat candva sau care e cu noi si care asculta de noi”.

Petrea sustine ca la toate firmele aflate in subordinea autoritatilor locale, fie ca e vorba de Consiliul Judetean sau de Consiliul Local Municipal, trebuie organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere si nu instalate pe post diverse pesoane agreate de un partid sau altul. El a amintit, in acest context, de Administratia Pietelor si Targurilor, unde nu s-a organizat inca un concurs pentru functia de director: “De exemplu, la Administratia Pietelor nu stim in momentul asta cine este director. Este aceeasi chestie si intr-o parte, si in alta. Nu inteleg de ce astazi nu este scos postul la concurs si de ce nu se da un concurs de management”.