PETREA: UN TARG ANUAL E BUN, DAR E NEVOIE DE MULT MAI MULT, PENTRU DEZVOLTAREA AGRICULTURII BRAILENE

Deputatul PRU Dorin Silviu Petrea considera ca organizarea unor targuri de agricultura – cum a fost cel desfasurat zilele trecute in Braila – poate ajuta mediul de afaceri din domeniul amintit, insa dincolo de astfel de actiuni punctuale, este necesara o constanta colaborare intre fermieri si autoritatile locale, precum si o constata sustinere a intreprinzatorilor privati de catre primarii si Consiliul Judetean.

Petrea sustine ca pana acum, tot ce au realizat agricultorii braileni, fie ei mai mici sau mai mari, a fost prin efort si merite proprii, fara nicio sustinere din partea autoritatilor: “Un singur targ de agricultura pe an si o degustare de vinuri nu pot aduce prosperitatea de care oamenii au nevoie in domeniul agrar. Oamenii din agricultura braileana au reusit sa transforme judetul nostru in, poate, cel mai important judet din punct de vedere agricol, pe forte proprii. Ei nu au fost ajutati nici de Consiliul Judetean, nici de primariile din judet si nici de Camera de Comert”.

Pe de alta parte, deputatul PRU crede ca este nevoie de implicarea autoritatilor si in sustinerea invatamantul agricol, fiindca de acolo isi vor lua fermierii viitori angajati: “Avem nevoie, de exemplu, foarte rapid – si este una dintre propunerile mele – de a crea aici, la Braila, acea scoala vocationala, adica scoala postliceala sau scoala profesionala, in cadrul orasului. Avem un liceu de specific agricol, dar acolo cele mai multe clase sunt de frizeri, de ospatari si asa mai departe. Eu inteleg ca Liceul Agricol a trecut prin anumite probleme, dar consider asa: ca daca autoritatile locale s-ar implica mai mult, impreuna cu Camera de Comert, acolo, il putem transforma intr-un exemplu pentru toata tara. De ce? Acest liceu are, daca nu ma insel eu, 34 de ha de teren agricol. Prin prelucrarea acestui teren agricol de catre reprezentantii liceului, cu anumite firme in parteneriat, acest liceu se poate intretine singur mai departe”.