PRIMARIA BRAILA ESTE PREGATITA SA GAZDUIASCA IN CENTRUL SOCIAL 60 DE PERSOANE FARA ADAPOST, IN ACEASTA IARNA

Municipalitatea braileana este pregatita sa acorde in aceasta iarna ajutor persoanelor fara adapost, in Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta. Persoanele care traiesc pe strazi pot beneficia de gazduire in acest asezamant pe o perioada determinata de 5 luni (in perioada noiembrie-martie), cu posibilitatea prelungirii, in situatii justificate.

“In acest context, in perioada de iarna, se vor organiza campanii de cazare a persoanelor identificate pe strazi si in adaposturi imrovizate. Astfel,  in locatia situate pe Calea Galati nr. 346, unde functioneaza in prezent Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta, pot fi cazate 60 de persoane pentru care se vor acorda servicii de gazduire, asistenta medicala si igiena corporala”, se arata intr-un raport al primarului Brailei, Marian Dragomir.

In perioada sezonului rece, Directia de Asistenta Sociala va fi sprijinita de Politia Locala, Serviciul de Ambulanta si de jandarmi, pentru a identifica in strada persoanele fara adapost, care au nevoie de  ajutor, astfel incat acestea sa nu inghete in adaposturile lor improvizate. In plus, cu ajutorul bisericilor, dar si din donatii, Municipalitatea va asigura o masa calda cu ocazia Sarbatorilor de iarna, precum si imbracaminte pentru persoanele fara adapost.

Pentru gazduirea in Centrul Social, beneficiarii care sunt apti de munca au obligatia de a presta actiuni sau lucrari de interes local si pot fi distribuiti sa  sprijine activitatile de deszapezire din municipiu, sau sa participe la activitatile de manipulare a lemnelor acordate cu titlul gratuit familiilor sarace.

In perioada urmatoare Centrul va intra intr-un proces de reabilitare, astfel incat la finalizarea lucrarilor, acesta sa poata primi un numar mai mare de persoane.

Precizam ca in iarna 2015-2016 au fost cazate in Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta 74 de persoane fara adapost.