ROTARU: CASATORIA INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX ESTE O DEVIERE DE LA NORMALITATE. NU E CORECTA SI NU E NORMALA

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru nu aceepta ideea casatoriei intre persoane de acelasi sex si sustine “cu tarie” modificarea Constitutiei, astfel incat aceasta sa precizeze foarte clar ca in Romania nu sunt recunoscute oficial asemenea casatorii. Mai exact, Ion Rotaru este gata sa voteze in favoarea modificarii Constitutiei, in sensul in care sa se prevada ca familia se formeaza ca urmare a unei casatorii intre un barbat si o femeie, si nu “intre soti”, asa cum spune textul actual.

In acest context, parlamentarul brailean considera “pe langa subiect” comentariile  presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, care spunea ca personal, este adeptul tolerantei si aprecia ca fiind gresita calea „fanatismului religios” si a solicitarilor ultimative.

„Pentru o clarificare a termenilor si o rezolvare a problemei, in sensul de a nu mai fi speculata cumva si interpretata aceasta chestiune, cred ca trebuie facuta modificarea.

Noi avem acum in Parlament, in Senat, o initiativa legislativa care propune parteneriatul civil, motivata de faptul ca este o atitudine europeana, motivata de faptul ca cine se opune – si marea majoritate a populatiei Romaniei, putem sa afirmam cu toata convingerea acest lucru, nu este de acord cu un asemenea tip de relatii, dar minoritatea considera ca este o atitudine fundamentalista, ca este o atitudine retrograda, ca nu trebuie sa se manifeste asa.

Atata timp cat ne consideram o tara cu o mostenire spirituala, culturala si de orice natura vrem noi, crestina, cred ca putem sa privim lucrurile in contextul asta si sa acceptam faptul ca orice deviere de la normalitate nu este corecta si nu este normala”, sustine Rotaru.