ROTARU, DESPRE AVEREA LUI DAN GHEORGHITA: SPECTACULOASA CRESTERE! EU DIN ’90 MA CHINUI SI NU MI-A IESIT!

“Spectaculos! Reteta de succes! Eu din ’90 ma chinui, nu mi-a iesit!” – este modul in care a comentat astazi senatorul PSD Ion Rotaru evolutia uluitoare a averii inspectorului scolar general adjunct al Brailei, Dan Gheorghita, avere care a crescut in 2 ani, cat altele, in 20 de ani. Mai exact, este vorba despre faptul ca potrivit declaratiei sale  de avere, profesorul de sport Dan Gheorghita a plecat in 2013 cu un Matiz, un teren agricol si un spatiu comercial si a ajuns 2015 cu 500.000 de euro in banci, actiuni la 11 firme si creante de 900.000 de lei (declarate oficial, in declaratia de avere).

Rotaru a opinat ca cel mai probabil, au avut loc niste “permutari pe firme, pe actionariate”, insa acesta nu are idee cum a ajuns Dan Gheorghita in situatia “absolut fericita, pe care ne-am dori-o cu totii”, de a face atata avere, in asa scurt timp.

Senatorul PSD a mai spus ca aspectul legat de moralitate ar trebui sa caracterizeze un sef al Inspectoratului Scolar Judetean si ca in opinia sa, calitatea de actionar sau asociat al unei firme care livreaza scolilor produse in cadrul programului Lapte-corn este intr-o “incompatibilitate cel putin morala” cu calitatea de sef al ISJ.

Mai mult, Rotaru a comentat ca a fost sunat de colegi din tara care l-au intrebat cum s-a putut inregistra la Braila o astfel de multiplicare a averii unui om, intr-un timp asa scurt: “Le-am marturisit ca nu stiu, mi-as dori sa cunosc si eu aceasta reteta; daca o aflu, le-o transmit si lor”.