ROTARU: INCA NU AM DISCUTAT CU PND DACA VOR CONTINUA COLABORAREA CU PSD, SAU VOR COLABORA CU PNL

Odata cu semnarea la nivel national a protocolului de colaborare parlamentara si electorala intre PNL si PND, social-democratii braileni trebuie sa se lamureasca ce va face PND-ul Simonei Draghincescu la nivel local, fiindca acest partid este unul dintre aliatii PSD-ului, in cadrul majoritatii formate la nivelul Consiliul Judetean, dar si in Consiliul Local Municipal. Daca la CLM, retragerea PND-ului n-ar fi o mare problema, dat fiind ca oricum PSD-ul are asigurata majoritatea, la Consiliul Judetean, voturile PND-ului sunt mai pretioase.

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a declarat ca urmeaza sa aiba loc in aceste zile o discutie cu conducerea PND locala, astfel incat sa se lamureasca foarte clar cu cine colaboreaza, pana la urma, acest partid, la nivel judetean: cu PSD, sau cu PNL?

Rotaru admite ca atata timp cat conducerea centrala a unui partid – in speta, a PND – a luat o decizie, filialele judetene trebuie sa o respecte, insa, pe de alta parte, spune ca s-au mai vazut cazuri in care au existat “nuante”: “Avem multe situatii in tara in care la nivel national, pe zona de Parlament si pe alte zone au fost  un tip de aliante sau un tip de sustineri, iar in teritoriu a fost altceva. Vom vedea. Nu am alte elemente, ca sa fac acum alte afirmatii”.