ROTARU: INTREBARILE LA CONCURSUL PENTRU POSTURILE DE DIRECTORI DE SCOLI SUNT LA NIVEL DE GRADINITA SAU DE CLASA I

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, apreciaza ca este o “eroare de rationament” din partea Ministerului Educatiei faptul ca la concursul pentru posturile de directori de scoli s-au pus intrebari atat de simple, incat si copiii de clasa I pot raspunde corect la ele. Rotaru a fost suprins sa afle ca  testarea profesorilor care vor sa devina directori a cuprins intrebari de genul: “Pantofii au intotdeauna: piele, sireturi, talpi, tocuri”, “Magarul are: grajd, potcoave, harnasament, copite, coama” “Fiecare ziar are: fotografii, titluri, reclame, suplimente”, “Fiecare rau are: pesti, poduri, nave, praguri, panta de curgere”, “Cei care se antreneaza: inoata, exerseaza, sar, castiga, fac gimnastica”.

Senatorul apreciaza ca intrebarile respective sunt “de o naivitate si de un nivel de gradinita sau eventual clasa I”, ceea ce este “incalificabil”, avand in vedere responsabilitatea posturilor pentru care se da concurs: “Nu stiu, cred ca e o eroare de rationament ca sa pui asemenea intrebari la nivelul la care se desfasoara acest concurs. Eu cred ca este incalificabil chiar… Daca intrebarile sunt de nivel de gradinita sau eventual clasa I, e discutabil, dar incalificabil in acelasi timp, dupa parerea mea…”.

Cat priveste faptul ca unii dintre candidati la functiile de directori nu au reusit sa ia punctajul minim necesar pentru a trece in etapa a II-a a concursului, nici macar cu astfel de intrebari, senatorul a spus ca este “la fel de incalificabil”.