SE RUPE ALDE BRAILA INAINTE DE ALEGERI?

Senatorul Vasile Nistor, fost presedinte executiv al ALDE, care a demisionat din partid, a anuntat public ieri aderarea a sapte filiale ALDE – printre care si cea din Braila – la grupul sau de initiativa, “Actiunea pentru Parlament Curat 2016“. Acesta a precizat ca Braila, Hunedoara, Cluj, Salaj, Sibiu, Ialomita si Neamt sunt primele judete in care s-au infiintat organizatii locale ale “grupului anticoruptie” din cadrul ALDE. „Actiunea pentru Parlament Curat 2016” sustine doua chestiuni importante: introducerea criteriilor de integritate in partid si organizarea unui congres extraordinar.

”Noii membri adusi in partid de Calin Popescu Tariceanu si numiti direct in functii de conducere, majoritatea exclusi din alte partide ca urmare a problemelor penale, au provocat un val de nemultumire in randul vechilor membri ALDE. Din cauza discursului presedintelui Tariceanu, asumat si de noua sa echipa de adversari ai Justitiei, ALDE a fost etichetat drept un <<partid al penalilor>>. Acestea sunt motivele pentru care curentul reformator initiat de senatorul Nistor a capatat tot mai multa sustinere in teritoriu, din partea celor care cred ca ALDE trebuie sa fie un partener al Justitiei, nu sa devina ultimul avanpost al penalilor din politica”, se arata intr-un comunicat de presa.

Vasile Nistor  a mai declarat ca “in ultimele trei zile, lideri ai organizatiilor locale din Hunedoara, Cluj, Salaj, Sibiu, Ialomita, Braila si Neamt – fiecare, reprezentand sute de membri de partid – au intocmit primele procese verbale de inscriere oficiala in Actiunea pentru Parlament Curat 2016”.