SIMIONESCU: PROBABIL CA FOSTUL CJ NU AR FI TREBUIT SA-I PRELUNGEASCA MANDATUL RELIANEI BOGDAN

Conducerea PSD Braila nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase, cand e vorba de firma de turism a Consiliului Judetean, SC “Rocreativ”, precum si de administratorul acesteia, Reliana Bogdan. Chiar daca alesii social-democrati (si aliatii lor) din fostul CJ au fost cei care au decis ca in ciuda lipsei totale de activitate si a rezultatelor financiare dezastruoase, Reliana Bogdan sa ramana in functia de administrator pentru inca un mandat, ba mai mult, i-au marit mandatul de la 2, la 4 ani, conducerea PSD sustine acum ca nu s-a discutat la partid aceasta chestiune si ca a fost o decizie luata intre ei, de catre consilierii judeteni.

O afirmatie greu de crezut, mai ales in contextul in care subiectul “Rocreativ”  a fost la vremea respectiva intens comentat in presa locala, asa cum s-a discutat si faptul ca administratorul Bogdan si-a luat salariul timp de 2 ani, fara sa faca nimic concret, fiindca firma nu a avut niciun fel de activitate. In plus, faptul ca proiectul de hotarare a fost pus in discutia consilierilor in ultimele saptamani ale mandatului, pentru a fi votat pe repede – inainte de majoritatea PSD, astfel incat noul CJ sa nu mai poata face nimic in privita “Rocreativ” in urmatorii 4 ani, este un semn clar ca a fost o decizie de partid menita sa o puna pe Reliana Bogdan in siguranta, indiferent care ar fi fost majoritatea in noul CJ.

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, sustine insa ca nu s-a discutat nimic despre “Rocreativ” cu conducerea organizatiei PSD si ca alesii social-democrati au votat cum au stabilit ei intre ei: “Nu a fost niciun fel de discutie, cel putin din cate stiu eu, o discutie decizionala de partid; au fost discutii intre consilieri la momentul acela si stiti care era si atmosfera in Consiliu la momentul respectiv…”.

Intrebat daca i se pare in regula decizia luata de fostul CJ, de prelungire a mandatului Relianei Bogdan, Simionescu a comentat: “Nu, cred ca atunci am pornit pe un lucru… Atunci, in luna mai, nimeni nu s-a sesizat de acest subiect, dar acum s-au impus niste criterii dupa care sa poti aprecia activitatea unui om la modul concret … “.

Chestionat, in continuare, daca in opinia sa, fostul CJ (adica majoritatea formata din consilierii PSD si aliatii lor) ar fi trebuit sa-i prelungeasca mandatul Relianei Bogdan in functia de administrator “Rocreativ”, acesta a raspuns: “Probabil ca nu”.