SIRBU: DR. TRIFAN, DE LA NEUROCHIRURGIE, CONTINUA SA REFUZE SA CONSULTE PACIENTII, FIINDCA “N-ARE CHEF”

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) a ridicat din nou astazi, in plenul CJ, problema medicului Trifan, de la Sectia Neurochirurgie a Spitalului Judetean Braila, care refuza sa coboare si sa consulte pacienti, atunci cand este chemat de colegii sai de la Unitatea de Primire Urgente. Sirbu l-a informat pe presedintele CJ, Iulian Chiriac, despre faptul ca desi a fost reclamat in urma cu un an pentru ca vine sa consulte pacientii doar atunci „cand are chef”, dr. Stefan Trifan n-a patit nimic si ca atare, continua sa se comporte in acelasi fel: „Am prezentat atunci un caz cu nume si prenume, a fost confirmat si de domnul manager (Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judetean – n.r.) ca e un caz real. Nu stim nici pana azi daca s-a luat vreo masura. Mai mult decat atat, va pot spune ca acel medic nu si-a schimbat cu absolut nimic comportamentul; la fel, vine sa consulte doar daca are chef; retineti, e un citat aici: <<daca are chef, vine, daca nu, nu>>”.

Precizam ca exact in urma cu un an, pe 28 octombrie 2015, acelasi Marian Sirbu a vorbit in plenul CJ Braila despre cazul unui satean din Urleasca ce s-a lovit la cap, a ajuns la Spitalul Judetean, unde medicul Trifan a refuzat sa-l consulte, si a fost nevoit sa se duca la spitalul din Galati.

“E neplacut sa afli ca anumiti medici triaza pacientii dupa alte criterii decat cele care trebuie. Avem medici care nu vin sa consulte un pacient, pentru ca n-au chef. Va dau un caz concret: un pacient pe care il cheama Ghetu Radu, sta in comuna Traian, sat Urleasca si nu a fost consultat de medicul Trifan, de la Neurochirurgie, pe motiv ca n-are chef. Sa stiti ca nu este un caz singular si este regretabil ca oameni simpli, oameni de la tara – oameni care nu au alte posibilitati, nu au alte <<parghii>>, la asta ma refer – nu beneficiaza de ceea ce trebuie sa beneficieze. Omul a cazut, s-a lovit la cap si nu a fost consultat de neurochirurg, ca n-a vrut, n-a avut timp domnul medic. Pacientul a plecat de la Braila, la Galati”, spunea atunci Sirbu.

Presedintele CJ de la acea vreme, Viorel Mortu (PSD), a cerut managerului Spitalului Judetean, Mihail Iugulescu, ce era prezent in sala, sa se informeze ce s-a intamplat in acest caz, sa discute cu medicul respectiv si apoi sa informeze si consilierii care a fost situatia cu acel pacient. Ca de obicei, Iugulescu n-a dat doi bani pe ce i-a spus Mortu.