ANCUTA: PRIMARIA TREBUIA SA DEA 50.000 DE EURO, PENTRU INCHIRIEREA INSTALATIEI DE NOCTURNA NECESARE LA MECIUL DACIA UNIREA BRAILA – CSU CRAIOVA

Cristian Ancuta, candidatul PMP Braila la Senat, este de parere ca Primaria ar fi trebuit sa ajute financiar clubul de fotbal Dacia Unirea Braila, pentru ca acesta sa poata inchiria o instalatie mobila de nocturna, fara de care meciul meciul ACS Dacia Unirea Braila – CSU Craiova, din cadrul optimilor Cupei Romaniei, nu se poate desfasura in orasul nostru. Ancuta admite ca inchirierea instalatiei respective – care ar costa circa 50.000 de euro – nu ar rezolva adevaratele probleme din sportul brailean, insa este de parere ca ar fi un pas inainte si ar constientiza autoritatile ca trebuie sa se implice in a gasi solutii, atat pe partea de dotari, cat si in ceea ce priveste incurajarea juniorilor si pastrarea lor in judet: “Sa nu uitam ca fotbalul brailean ne-a facut cinste la un moment dat. Eu am jucat fotbal, eu am fost junior in echipa de fotbal a judetului Braila in momentul in care echipa a dat barajul cu Iasiul, dupa care, necastigand acel baraj, neintrand in Divizia nationala, fotbalul brailean a avut foarte mult de suferit. Imi doresc ca fotbalul brailean sa redevina ceea ce a fost, pentru ca avem potential, noi avem copii de foarte mare valoare, copii care vedem ca, din pacate, merg la alte cluburi”.

Ancuta este convins ca Municipalitatea ar fi avut de unde sa dea zecile de mii de euro necesare pentru instalatia de nocturna: “Daca sunt bani, de ce nu? Eu sunt convins ca fondurile sunt destul de mari, de asa maniera, incat ele pot fi organizate, ca sa ne permitem ceea ce vor si brailenii. De ce nu intrebam brailenii ce vor, inainte a cheltuim banii? De ce ii punem in fata faptului implinit, de fiecare data cand se fac anumite investitii pe care poate brailenii nu si le doresc?”.

Cat despre faptul ca primarul Marian Dragomir spune ca din punct de vedere legal, nu poate aloca acesti bani, pentru ca nu au fost prevazuti in buget, Cristian Ancuta a comentat ca daca acesta ar fi vrut cu adevarat sa ajute Dacia Unirea, ar fi gasit o solutie legala.