CIRLIGEA: CAND ESTI SI MANAGER, SI CHIRURG, TI-E GANDUL LA OPERATIE, LASI PE MAINE ALTELE

Consilieru ljudetean Florin Carligea, candidat PNL la Camera Deputatilor, este de parere ca ar fi o idee buna ca managementul unui spital sa poata fi preluat nu neaparat de o persoana, ci si de o firma. El spune ca ar merita incercata aceasta varianta si la Spitalul Judetean Braila, avand in vedere ce s-a intamplat in ultimii ani la unitatea medicala amintita.

Florin Cirligea a explicat ca exista in lume firme care se ocupa de restructurarea si managementul unor companii mult mai mari decat Spitalul Judetean Braila si ca atare, daca s-a putut in alte parti, se poate aplica aceasta idee si la Braila: “In opinia mea, la Spitalul Judetean trebuie o restructurare de la cap la coada. Cineva sa aiba putere, sa aiba curaj, sa nu-i fie frica de nimic, sa ia hotararile clare: domnule asta trebuie sa facem! Ce trebuie facut? Daramati zidul! Daramam zidul, ne asumam! Asa, stiti cum e, ca persoana, intri in legatura, ala-i prieten, ala-i cumnat… Acolo  se angajeaza rude, cu cuscri, cumetri…”.

Intrebat daca i se pare ca pana acum, la Spitalul Judetean a fost cineva cu “putere si curaj”, caruia sa nu-i fie frica de nimic, liberalul a comentat: “Sa stiti ca nu medicii sunt vinovati de ceea ce se intampla acolo. Nu sunt in numarul necesar, nici dumnealor nu au ce sa faca.

Nu trebuie amestecat cel care profeseaza, cu cel care manageriaza, pentru ca oricat ai fi de capabil, ti-e gandul: <<Aoleu, am operatie! Mai lasa, facem maine ce mai avem de facut!>>”.