CONDUCEREA DACIEI UNIREA IL CONTRAZICE PE DRAGOMIR: AM SOLICITAT AJUTORUL PRIMARIEI IN PRIVINTA MECIULUI CU CSU CRAIOVA

Conducerea clubului de fotbal Dacia Unirea Braila il contrazice pe primarul Marian Dragomir, in legatura cu faptul ca nu ar fi cerut oficial ajutorul Municipalitatii, in vederea strangerii sumei necesare pentru inchirirerea unei nocturne, astfel incat meciul ACS Dacia Unirea Braila – CSU Craiova, din cadrul optimilor Cupei Romaniei, sa se poata desfasura in orasul nostru.

Dragomir a declarat in cadrul unei conferinte de presa, zilele trecute, ca a aflat de pe retelele de socializare despre aceasta problema, insa oficialii Daciei Unirea sustin, intr-un comunicat de presa, ca i-au solicitat edilului sef, in data de 23 noiembrie, o intrevedere pe aceasta tema, iar aceasta a avut loc vineri. In plus, ei spun ca in data de 25 noiembrie au depus la Primarie si o solicitare scrisa prin care cer un ajutor financiar.

Dincolo de aceste aspecte controversate, insa, dat find ca acum este clar pentru conducerea clubului de fotbal ca nu vor primi bani de la autoritatile locale si deci, nu vor putea strange cele circa 50.000 de euro necesare inchirierii si aducerii la Braila a unei instalatii mobile de nocturna, oficialii Daciei Unirea au acceptat ideea ca fotbalistii vor fi nevoiti sa joace meciul cu Craiova in alt oras, unde stadionul beneficiaza de nocturna: “Avand in vedere recentele luari de pozitie ale administratiei publice locale, referitoare la problema instalatiei de nocturna necesara pentru organizarea jocului ACS Dacia Unirea Braila – CSU Craiova, din cadrul optimilor Cupei Romaniei – 2016-2017, dorim sa facem cateva precizari punctuale:

1) Adresa oficiala din partea clubului catre Consiliul Local Braila exista si a fost depusa la registratura primariei sub numarul de inregistrare 51216 /25.11.2016.

2) Solicitarea unei intrevederi cu domnul primar Marian Dragomir a fost facuta telefonic, in data de 23.11.2016 ( imediat ce a ramas definitiv programul de disputare si de televizare al jocurilor), pentru ziua urmatoare, respectiv 24 noiembrie. Insa, in cursul zilei de joi, 24.11.2016, datorita programului incarcat al domniei sale, ni s-a comunicat ca nu vom putea fi primiti decat vineri, in jurul pranzului, lucru care, de altfel s-a si intamplat.

3) Clubul ACS Dacia Unirea Braila nu a facut decat un demers pe care il consideram noi, normal si corect, inspirat, in primul rand, de respectul pentru iubitorii fotbalului brailean, in contextul unui eveniment sportiv de mare importanta pentru Braila (asa cum il consideram noi), iar, in al doilea rand, motivati fiind din exemple petrecute in jurul nostru, in aceeasi situatie, nu cu mult timp in urma, de la Suceava sau Baia Mare.

4) Clubul ACS Dacia Unirea Braila respecta argumentele si, implicit, pozitia administratiei locale, si nu doreste sa initieze o polemica pe acest subiect chiar daca, din anumite perspective, punctul nostru de vedere este diferit.

5) Fata de cele mentionate mai sus, consideram un capitol inchis acest subiect si trecem la urmatoarea etapa – analiza celorlalte locatii pretabile pentru organizarea jocului, luand in considerare toate aspectele (financiare, sportive, emotionale), in speranta gasirii celei mai optime solutii pentru club si mai ales pentru suporterii nostri.

Vom reveni in scurt timp cu decizia noastra oficiala”.