CONSILIERII CARE NU VOTEAZA PENTRU CONSTRUCTIA NOULUI ADAPOST PENTRU CAINI VOR FI NOMINALIZATI PUBLIC, CA SA-I STIE TOTI BRAILENII

Primarul Brailei, Marian Dragomir, are de gand sa prezinte in aceasta luna consilierilor municipali costurile pe care le presupune construirea unui nou adapost pentru 1.000 de caini, precum si cheltuielile lunare de intretinere a patrupedelor care vor fi ridicate de pe strazi. Dragomir declara ca in luna decembrie, Asociatia “Dog Rescue” va lua toti cainii din unul dintre adaposturile pe care le foloseste in prezent Primaria si astfel, se vor mai elibera cateva sute de locuri.

In paralel, edilul sef vrea sa continue campaniile de sterilizare gratuita a cainilor, astfel incat, incetul cu incetul, sa se reduca numarul maidanezilor din municipiu: “Consider ca astfel de actiuni de sterilizare sunt absolut obligatorii si trebuie sa le continuam in perioada urmatoare, pentru a stopa inmultirea cainilor, iar in paralel, in sedinta de Consiliu Local din luna noiembrie prezentam si costurile estimative pentru ceea ce inseamna un nou adapost pentru cainii maidanezi din municipiu. Vom decide dupa discutiile cu cei din CLM daca aceste cheltuieli sunt oportune, ni le asumam si vom avea anul viitor al treilea adapost pentru caini, cu o capacitate de 1.000 de caini, sau vom vedea, in functie de deciziile pe care le vom lua cu totii. Pentru ca avem costurile de constructie si costurile de functionare lunare”.

Dragomir a explicat ca numai costurile lunare de intretinere a cainilor in noul adapost se vor ridica la “multe sute de milioane de lei vechi”: “Sunt costuri foarte mari, din punctul meu de vedere, o sa le facem publice in sedinta de Consiliu Local. Sunt costuri de sute de milioane de lei pe luna in ceea ce priveste hrana animalelor, utilitatile, cheltuielile pentru personal – iar la personal am inclus muncitori, un medic, nu o schema foarte incarcata”.

Chiar daca admite ca sumele sunt mari, Dragomir spune ca personal, considera ca este absolut necesara construirea noului adapost pentru caini, asa incat spera ca alesii sa-si dea votul in favoarea acestui acest proiect. El avertizeaza ca in cazul in care unii consilieri municipali se vor opune, va informa cetatenii care sunt acestia, ca sa stie si brailenii din vina cui sunt multi caini pe strada.

Informat ca partidul din care face parte (PSD) detine majoritatea in CLM si nu are nevoie de alte voturi pentru a aproba proiectul amintit, Dragomir ne-a raspuns ca deocamdata nu a discutat nici cu colegii sai, pentru ca nu are cifrele exacte, in privinta sumelor pe care le presupune investitia amintita.