DESI N-O SPUNE CU SUBIECT SI PREDICAT, DRAGOMIR ADMITE: SUNT SANSE MINIME SA SE MAI REPARE VREO STRADA DIN BRAILA, ANUL ACESTA

Primarul Marian Dragomir nu stie cum sa evite sa spuna un adevar care va supara multi braileni, dar care oricum nu poate fi ocolit: sansele ca macar vreun petec de strada din municipiu sa se mai repare in acest an sunt aproape de zero. Dragomir a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, o noua mica victorie a Municipalitatii in disputa cu firma SC Lemacons SRL Galati, care a contestat licitatia de atribuire a lucrarilor de reparatii strazi, insa a admis ca acest lucru nu inseamna ca pot incepe lucrarile, macar acum, in noiembrie; nu, pentru ca sarabanda contestatiilor continua. Mai concret, edilul sef a precizat ca pe 4 octombrie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins cererea celor de la Lemacons de suspendare a procedurii de atribuire, insa galatenii au facut contestatie, iar acum urmeaza o noua judecata, la Curtea de Apel Galati.

Primarul a mai spus ca acelasi Consiliu National de Solutionare a Contestatiilor a respins pe fond si o alta contestatie a firmei galatene, prin care se solicita anularea licitatiei pentru asfaltare-pietruire. Si in acest al doilea caz, Lemacons poate depune contestatie, ceea ce presupune noi termene si noi amanari. Ca sa nu mai spunem ca se poate intampla ca odata rezolvate toate contestatiile firmei Lemacons, sa inceapa sa faca noi contestatii celelalte firmele participante la licitatie…

Dragomir a declarat ca daca ar fi fost dupa cum dorea el, ar fi inceput de mult lucrarile de reparatii, insa legislatia nu-i permite acest lucru: “Si eu sunt suparat ca sunt gropi in Braila. Va prezint etapizat toate etapele pe care Primaria municipiului Braila le parcurge; asa cum dam dovada de maxima transparenta aici, vom da dovada de aceeasi transparenta si cand vom discuta despre ofertele financiare ale celor 4 societati care au depus in termenul legal documentele si sper ca toata aceste termene sa treaca si sa incepem asfaltarea si pietruirea”.

Somat de ziaristi sa admita ca lucrarile de reparatii se vor putea face abia anul viitor, fiindca e greu de crezut ca se va putea repara vreo strada in decembrie, Dragomir a continuat sa sustina ca in cel mai fericit caz, se va putea lucra chiar si anul acesta. ”Cel mai fericit caz” care, dupa cum s-a dovedit pana acum, nu se intampla niciodata, cand e vorba de contestatii.