DR. ANTONETA IONITA: POTI FI ORI MANAGER DE SPITAL, ORI MEDIC CHIRURG. NU E INTELEPT SA VREI SA FII SI UNA, SI ALTA

Medicul Antoneta Ionita, candidat al PNL pentru Camera Deputatilor, considera ca o unitate precum Spitalul Judetean Braila – care, de altfel, este cel mai mare angajator din judet – este foarte greu de condus, dat fiind ca sunt nenumarate probleme, intr-o serie intreaga de domenii, care trebuie rezolvate zilnic.

“Unitatea noastra spitaliceasca este o unitate foarte mare, e greu in Braila, la momentul acesta, sa poti sa tii in frau o unitate cu atat de multe paturi. Sunt foarte multe probleme, pe parte de personal, pe parte de infrastructura, pe parte de aparatura, multe”, sustine dr. Ionita, care apreciaza ca aceasta este o activitate pe care cu greu o poate face o singura persoana. De aceea, spune ea, sa iti asumi conducerea unui spital atat de mare, in conditiile in care vrei sa mai si operezi, sa-ti faci in continuare si meseria de medic chirurg, este deja prea mult.

Antoneta Ionita a explicat ca ea, ca fosta sefa a Unitatii de Primire Urgente, a fost extrem de ocupata cand ocupa aceasta functie, avand in subordine circa 200 de oameni, deci cu atat mai greu este cand ai in subordine 1000 de angajati (asa cum are managerul Mihail Iugulescu, ce mai si opereaza): “Nu, ori operezi, ori esti manager. Eu stiu ce a insemnat pentru mine sa manageriez o sectie de 196 de persoane. In momentul in care aveam de consultat pacienti si trebuia sa ma mai ocup si de partea administrativa, era foarte greu. Deci nu, nu se poate; ca medic chirug, ca sa intri in sala, presupune sa stai foarte mult la o operatie, deci eu zic ca nu este o idee inteleapta a fi manager si chirurg. Ori manager, ori chirurg”.