DR. IONITA: IMI PUN GARANTIE CUVANTUL MEU DE OM CA, IN CALITATE DE DEPUTAT, VOI LUPTA PENTRU MAJORAREA SALARIILOR DOCTORILOR SI ASISTENTILOR

Dr. Antoneta Ionita, candidat PNL Braila la Camera Deputatilor, este de parere ca pentru a avea o populatie sanatoasa, trebuie sa se puna accent pe preventie mai mult decat s-a facut acest lucru pana acum. Ea declara ca primul lucru pe care il va avea in vedere, daca va ajunge in Parlament, va fi adoptarea Legii preventiei in sanatate.

In plus, spune Ionita, “intoducerea de analize gratuite pentru toti pacientii este intr-adevar imperioasa, deci este un lucru necesar, ca sa putem sa stim cum sa ne ferim de boli. Degeaba investim in sistemul de sanatate curativ, daca nu stim cum sa prevenim bolile, incepand de la cele mai fragede varste, din copilarie. Educatia in scoli conteaza foarte mult, pentru a avea o societate sanatoasa.

Pe langa aceasta lege a preventiei si introducerea de analize gratuite, trebuie sa gasim in farmacii medicamentele necesare. Guvernul PNL isi doreste actualizarea bianuala a listei de medicamente compensate si gratuite. Degeaba avem medicamente pe liste, daca nu le gasim in farmacii. Deci trebuie sa avem aceste medicamente, pentru ca pacientul sa aiba cu ce lupta impotriva bolilor”.

Antoneta Ionita  declara ca “isi pune garantie cuvantul sau de om si de medic” ca va lupta pentru dublarea salariilor doctorilor incepand din iulie 2017 si pentru cresterea cu 20% a salariilor asistentilor medicali in fiecare an, incepand cu aceeasi data.