DR. IONITA: MEDICII DE LA UPU LUCREAZA MULT SI IN CONDITII DE STRES. DE OBOSEALA, UNEORI, LE CEDEAZA NERVII IN FATA UNUI PACIENT RECALCITRANT

Doctorul Antoneta Ionita, candidat al PNL Braila la Camera Deputatilor, declara “cu mana pe inima” ca la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean sunt medici care muncesc mult, dar fiind putini, uneori sunt coplesiti de numarul mare de pacienti care asteapta sa fie consultati, de numarul mare de ore de munca, precum si de stresul continuu in care lucreaza. Ionita – care a fost sefa UPU Braila, inainte de a deveni medic de familie -, a explicat astazi ca daca intr-o zi este pe tura un singur medic la consult si sunt multi bolnavi care vin la UPU cu diverse probleme, se poate intampla ca aceia care nu sunt cazuri cu adevarat urgente sa astepte chiar si 8 ore, asa cum se plang unii braileni: “Este un singur medic la consult, un medic la urgente medii, un medic la resuscitare. Pe vremea cand eram eu acolo, erau doi medici. Doi medici inseamna ceva, pe tura; acum va dati seama, la un singur medic, sa vezi un judet intreg, plus din judetele limitorfe, care vin la consult… Se consulta, nu exagerez, in jur de 200 de pacienti pe zi. Ia ganditi-va, trei ture, medicul care e dimineata vine si noaptea, dupa noapte, se intoarce sigur la tura II, deci este foarte, foarte greu. Este foarte obosit si medicul acesta, sunt medici nu neaparat la 40 de ani, sunt medici si mai in varsta, mergeti sa-i intrebati ce probleme au; toti au si probleme de sanatate si cu toate astea, vin si-o fac, dar trebuie lasati sa-si faca treaba. Ritmul lor este clar alert, dar la un moment dat ajungi sa obosesti”.

Dr. Ionita explica prin aceasta stare de stres continuu si faptul ca uneori, unii medici rabufnesc si vorbesc mai putin politicos cu pacientii care le vorbesc urat: “Este si oboseala… Cedezi, cedezi…”.