DR. MINESCU: NU MANAGERUL MIHAIL IUGULESCU A IMPIEDICAT DEZVOLTAREA SPITALULUI JUDETEAN, CI CJ. PANA IN IUNIE, SEFII CJ N-AU FACUT NIMIC

Medicul Bogdan Minescu (PNL), candidat pentru Camera Deputatilor, este de parere ca nu managerul Mihail Iugulescu este de vina pentru problemele de la Spitalul Judetean Braila, ci Consiliul Judetean. Minescu a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca vina pentru investitiile blocate de la Spitalul Judetean nu-i apartine lui Iugulescu si ca oricum, mandatul acestuia se incheie in martie 2017, deci n-o sa mai fie mult timp la conducerea unitatii amintite.

Minescu a fost asaltat de ziaristi, care i-au amintit ca nu e vorba numai de investitiile blocate – care, mai nou, de cand a venit la conducerea CJ Iulian Chiriac s-au deblocat -, ci este vorba despre reclamatiile privind mizeria din spital, de spagile luate la angajari, de furtul suspect de medicamente si nu numai, de faptul ca admite ca nu-i poate determina pe medicii din subordine sa-si indeplineasca atributiile de serviciu, despre neregulile grave gasite de Corpul de control al Ministerului Sanatatii. Cu toate acestea, Minescu  si-a mentinut opinia: nu e vina lui Iugulescu.

“Problema principala la Spitalul Judetean, ceea ce a impiedicat dezvoltarea Spitalului Judetean, nu este managerul, ci este Consiliul Judetean. Tot ceea ce s-a inceput in jurul Spitalului Judetean, deci proiectul de dezvoltare a Spitalului Judetean, nu s-a intrerupt din pricina managerului spitalului. Nu avea nicio capacitate de decizie.

Eu am vrut atat de tare sa se faca acea sectie noua de Cardiologie, incat s-a daramat pamantul in fata ei… Deci tot ce se intampla acolo, se intampla datorita faptului ca au fost facute niste contracte defectuoase de cei care le-au contractat; nu stiu ce clauze au avut contractele respective, astfel incat Consiliul Judetean, care este cel care investeste banii si care are si dreptul sa ii actioneze in justitie sau mai stiu eu unde, nu a facut-o. Si nu au facut-o, probabil, pentru ca nu aveau baza legala pe care s-o faca. Ca daca faci un contract aiurea, atunci singur ca e o problema.

Cei care s-au perindat la conducerea Consiliului Judetean pana la alegerile din iunie n-au facut nimic. Nu numai ca n-au facut nimic, le-a fost frica sa puna mana pe pix, sa se apropie cu pixul de hartie. Asta e situatia!  De aia s-a intamplat ce s-a intamplat acolo. Nu tine de competenta sau de incompetenta managerului ce se intampla la spital”.