DRAGOMIR: CAT TIMP LEGISLATIA SPUNE SA PLATIM APA DE PLOAIE, NU AVEM CE DISCUTA. VRETI SA MA DUC SA DAU CU SUBSEMNATUL?!

Primarul Brailei, Marian Dragomir, califica drept “o gluma” ideea consilierului municipal Sorin Ionita (PNL) de a realiza in fiecare an pe cate 2-3 strazi conducte separate pentru preluare a apei de ploaie si deversarea a acesteia direct in Dunare, astfel incat in timp, dupa ani de zile, in intreg orasul sa existe astfel de conducte care sa formeze o magistrala de apa pluviala separata de reteaua de canalizare, iar brailenii sa nu mai fie obligati sa plateasca asa-numita “taxa pe apa de ploaie”.

Edilul sef a precizat astazi ca in primul rand, din punct de vedere tehnic, realizarea unei retele pluviale ar insemna o mare harababura, fiindca ar trebui sapat si rascolit tot orasul, ca sa se instaleze noile conducte, iar in al doilea rand, ar fi costuri extrem de mari, pe care nu si le asuma nimeni. Pe de alta, declara Dragomir, nu s-ar rezolva nimic din punct de vedere al sumelor platite de populatie, pentru ca si apa din reteaua pluviala trebuie obligatoriu trecuta prin Statia de Epurare, deci nu s-ar reduce cheltuielile: “Inseamna sa brazdam tot orasul cu santuri, cu un sistem de preluare a apelor paralel cu cel existent astazi, care sa ocoleasca Statia de epurare, lucru care nu e permis de Uniunea Europeana, pentru ca totul trebuie sa mearga in Statia de Epurare”.

Edilul sef a spus din nou – a cata oara? – ca “atat timp cat legislatia prevede clar cum trebuie platita apa de ploaie, nu avem ce sa discutam”.

Atentionat din nou de catre ziaristi ca in cadrul aceleiasi legislatii, alte consilii locale din Romania au luat decizia de a elimina taxa pe apa de ploaie, Dragomir ne-a dat acelasi raspuns: “Asteptam primul raspuns al Curtii de Conturi, cand va controla daca in acele orase in care nu se plateste apa de ploaie, consilierii au decis in mod corect. Daca Curtea de Conturi va spune ca au decis in mod corect, vom implementa si la Braila. Altfel, nu ne asumam acest risc. Atat timp cat avem  legislatie, putem noi sa facem altfel? Vreti sa mearga primarul sa dea cu subsemnatul?!”.