DRAGOMIR: EU NU POT SA SPUN CA NU EXISTA STRAZI CARE IN ACTE FIGUREAZA CA ASFALTATE SI DE FAPT, NU SUNT ASFALTATE

Dupa mai bine de 3 luni de la preluarea mandatului, primarul Brailei, Marian Dragomir, inca n-a dat publicitatii lista strazilor asfaltate din municipiu. In timpul campaniei electorale, el a promis ca va publica lista respectiva, dupa ce zeci de braileni au reclamat pe retelele de socializare ca strazile pe care locuiesc nu sunt asfaltate, dar in acte figureaza ca si cum ar fi, si suspectau ca s-au facut manevre ilegale in legatura cu lucrarile care ar fi trebuit facute pe strazile cu pricina, iar banii s-au “volatilizat”. Fostul edil sef, Aurel  Simionescu (PSD), a declarat in repetate randuri ca nu exista cazuri de strazi care sa figureze in actele Municipalitatii ca fiind asfaltate si sa nu fie asa, insa reactia brailenilor a fost virulenta pe retelele de socializare, astfel incat Dragomir  (PSD) a spus ca dupa ce va da publicitatii lista respectiva, va fi clar pentru toata lumea care este situatia reala.

Publicarea listei cu strazile asfaltate din municipiu pare insa a fi mai greu de facut, decat de promis, dovada ca nici dupa 3 luni, ziaristii nu au primit documentul pe care il cer aproape la fiecare conferinta de presa. Taraganarea publicarii acestei liste este explicata de primar prin faptul ca se verifica in teren daca informatiile din acte sunt cele exacte. Mai exact, Dragomir ne-a declarat intai ca a cerut arhitectului sef sa verifice lista, iar dupa cateva saptamani, ne-a spus ca vrea sa o verifice si personal. Cu alte cuvinte, pentru Marian Dragomir nu este suficient cuvantul colegului sau de partid, fostul primar Simionescu – actualul sau consilier – care spunea ca este absolut sigur ca nu exista in municipiu strada “asfaltata doar in acte”. Si daca vedem ca are nevoie de luni de zile pentru verificari, este de presupus ca n-are nicio baza nici documentele oficiale din institutia pe care o conduce.

Intrebat astazi, din nou, despre lista strazilor asfaltate din municipiu,  primarul ne-a spus ca saptamana viitoare o va da publicitatii “mai mult ca sigur”: “Cetatenii vor putea sa vada in acel moment si vor putea sa semnaleze chiar dansii. Lista o facem publica, nu o tinem doar pentru primar sau doar pentru presa. Harta municipiului Braila, cu situatia strazilor, o vom prezenta pe site-ul Primariei. Incerc sa prezentam o lista care sa nu nasca niciun fel de discutii”.

Pe de alta parte, daca se vor “naste discutii” in legatura cu o strada sau alta care figureaza in acte ca asfaltata, dar in teren nu este asa, edilul sef spune ca “isi va asuma cu responsabilitate” situatia. Intrebat ce inseamna ca “isi asuma cu responsabilitate” situatia, Marian Dragomir a explicat: “Vom face cercetari in acel moment, pentru a vedea care este motivul”.

Iata care au fost toate raspunsurile primarului Brailei, pe aceasta tema: