DRAGOMIR: LUNI, PE SITE-UL PRIMARIEI VA FI AFISATA HARTA CU STRAZILE ASFALTATE SI CELE NEASFALTATE DIN BRAILA

Primarul Marian Dragomir a anuntat astazi ca este gata harta actualizata cu strazile Brailei, iar fiecare dintre acestea sunt marcate in functie de stadiul in care se afla: asfaltata, cu piatra cubica, pietris, sau de pamant. Dragomir a precizat ca va face publica harta amintita luni dimineata, cand orice brailean interesat o va putea consulta pe site-ul Primariei. Mai mult, edilul sef a precizat ca asteapta reactiile cetatenilor, care vor putea sesiza daca informatiile nu sunt corecte, in cazul in care vor gasi neconcordante intre datele prezentate si situatia din teren.

Vorbind despre strazile din municipiu, Dragomir a declarat astazi ca strazi de pamant nu mai sunt decat “in zonele foarte izolate”: „Luni dimineata toti brailenii vor putea descarca sau vizualiza harta pe site-ul Primariei municipiului. Pe aceasta harta avem strazile cu asfalt, strazile cu piatra cubica, strazile cu pietris, strazile cu pamant – pentru ca sunt cateva strazi si cu pamant, in zonele foarte izolate -, dar si drumurile private facute de dezvoltatorii imobiliari din ultima perioada.

Toata aceasta harta va fi facuta publica. Este intr-un format care permite vizualizarea pe calculator prin marire si asteptam dupa aceea ca fiecare brailean sa verifice daca strada lui arata intr-un fel si la fel se regaseste si pe harta. Astept  dupa aceea reactiile”.

Intrebat daca in urma verificarilor din teren a descoperit neconcordante cu informatiile din documentele oficiale, edilul sef a raspuns: “Am gasit niste neconcordante in zona de la Caporalul Musat, acolo unde au fost preluate terenurile de la unitatea militara – acolo am lucrat mai mult un pic. Au fost cateva capete de strada, de 20-30 de metri, pe care a trebuit sa le vizualizam si sa le trecem corespunzator pe harta, fiind diferentele acelea, cand nu s-au imbinat proiectele pentru asfaltarea drumurilor pe fonduri europene si ne-au mai ramas cativa metri fara asfalt”.

Chestionat, de asemenea, daca a gasit vreo strada care sa figureze in actele oficiale ca fiind asfaltata si in realitate sa nu fie asa, Marian Dragomir a declarat ca nu a descoperit o astfel de situatie.

Comentariile integrale ale primarului pe acest subiect, aici: