DRAGOMIR: MULTI STITI CA LEGAL, NU POT REPARA STRAZILE, DAR NU SCAPATI NICIODATA OCAZIA SA-MI REPROSATI, DE PARCA EU NU AS VREA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este asaltat de reclamatiile cetatenilor, cu privire la starea deplorabila a strazilor din oras, care sunt pline de gropi. Edilul sef a facut un nou comentariu pe aceasta tema, pe contul sau de pe o retea de socializare, unde a scris ca intelege faptul ca pe braileni nu-i intereseaza haosul legislativ, ci ii intereseaza doar sa se plombeze si sa se asfalteze strazile, ca sa poata circula in conditii decente cu masinile. Dragomir scrie insa ca el, in calitate de primar, este interesat de ceeea ce spune legea cu  privire la repararea strazilor si este obligat sa respecte aceasta lege proasta, care permite sa se faca la nesfarsit contestatii si sa fie intarziata cu lunile finalizarea licitatiei si deci, inceperea lucrarilor propriu-zise: “Pentru cei care ne intreaba de gropi si drumuri: Credeti ca primarul nu isi doreste sa astupe gropile? Vreau, dar unii au transformat dreptul de a contesta in abuz. Am castigat de doua ori la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, dar mai au dreptul de a contesta. Pana la finalizarea procedurilor nu este legal si nu putem incheia contract.
Stiu ca pe dvs. nu va intereseaza haosul legislativ, dar noi trebuie sa respectam legea proasta a achizitiilor publice modificata in aprilie acest an de guvernul tehnocrat. Sunt convins ca multi cunoasteti acest fapt, dar nu scapati niciodata ocazia sa-mi mai spuneti, de parca eu nu as sti sau nu as vrea”.

Precizam ca forma galateana “Lemacons” – care a tinut in sah luni de zile Primaria, blocand derularea licitatiei -, a renuntat sa mai  depuna alte contestatii, dupa ce ultima dintre acestea si-a primit raspunsul. Ca atare, la inceputul lunii decembrie va putea avea loc sedinta comisiei de analiza a licitatiei, pentru a se desemna castigatorul. Si in aceasta etapa, cei nemultumiti de rezultat vor putea depune contestatatii, astfel incat ar putea dura inca vreo cateva luni pana se vor putea incepe practic lucrarile.