DRAGOMIR: O SINGURA STRADA FIGURA IN ACTE CA ASFALTATA SI IN REALITATE, NU ERA ASA. IN REST, NECONCORDANTELE DIN HARTA STRAZILOR AU FOST SCAPARI UMANE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca a luat in calcul  toate sesizarile cetatenilor legate de posibilele neconcordante intre datele Primariei, prezentate public in harta strazilor asfaltate si neasfaltate, si realitatea din teren. Dragomir a precizat astazi ca a analizat informatiile care i-au fost oferite pe retelele de socializare sau prin alte mijloce, dar numai pe acelea care au avut o ton civilizat si dupa ce s-au facut noi verificari, s-a constatat ca au existat, intr-adevar, niste greseli in harta amintita.

Potrivit edilului sef, cele mai mult au fost erori umane, in sensul ca  functionarii din subordinea sa au trecut din greseala pe harta strazile la alta categorie decat erau in realitate (asfaltate, pietruite, etc). Intr-un singur caz, spune Dragomir, s-a constatat ca in documentele Primariei era trecuta o strada ca asfaltata, si in realitate nu este asa – in cazul strazii Mihai Viteazu: “Harta a fost facuta de arhitectul sef impreuna cu angajatii respectivi, au verificat o parte dintre strazi, dar au avut si scapari umane sau greseli, atunci cand au completat pe harta. Este primul document de acest gen care s-a facut la Primaria municipiului Braila, transpunand dintr-o lista a  strazilor pe o harta, pentru a fi simplu si usor de verificat pentru toata lumea. Avem la ora actuala un singur caz, al unei strazi care figureaza la inventarierea din anul 2002 a strazilor din domeniul public al municipiului Braila ca fiind asfaltata si acum se lucreaza in arhiva Primariei pentru a se afla cand a fost asfaltata acea strada si care este motivul pentru care ea astazi este in realitate pietruita.

Saptamana viitoare publicam o completare a hartii, in care vor fi evidentiate toate aspectele semnalate de braileni”.