DRAGOMIR: PRELUAREA BAZINULUI DE INOT DE CATRE PRIMARIE IMPLICA SI OBLIGATII, FIINDCA NU PRELUAM O BIJUTERIE

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat ieri un nou proiect de hotarare prin care solicita Ministerului Tineretului si Sportului transferul in domeniul municipiului a bazinului acoperit de inot de la Liceul cu Program Sportiv. Spunem “din nou”, dat fiind ca nu este prima oara cand CLM Braila aproba un astfel de proiect, fara ca hotararea respectiva sa aiba vreo urmare concreta.

Noul demers al CLM a fost facut in contextul in care bazinul amintit a fost inchis in aceasta vara, dupa ce Directia Judeteana  de Tineret si Sport a constatat ca acesta nu ofera singuranta elevilor care se antrenau acolo. Bazinul a fost redeschis in ultimele zile ale lunii octombrie, dupa ce ministerul de resort a alocat bani pentru un mimim de lucrari de reparatii, insa acesta are nevoie o reabilitare completa, care presupune sume mult mai mari, la care actualul proprietar nu se angajeaza si pe care Primaria nu o poate finanta, potrivit legii, dat fiind ca obiectivul nu-i apartine.

Potrivit documentelor prezentate consilierilor, bazinul de inot acoperit la care facem referire a fost construit in 1972, iar valoarea sa de inventar este de circa 16 milioane lei.

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a precizat ca aprobarea hotararii de Consiliu reprezinta doar un prim pas in ceea ce inseamna transferul bazinului din domeniul public al statului roman si administrarea Ministerului Tineretului si Sportului, in domeniul public al Municipiului Braila: „Preluarea acestuia inseamna pentru Primarie si obligatii, nu e ca si cum am prelua o bijuterie, pentru ca el nu arata ca o bijuterie. Din pacate, este o cladire care are nevoie de investitii foarte mari, de o procedura care trebuie parcursa. Si noi toti, consilieri, aparat al primarului, inclusiv primarul, ne-am asumat acest lucru, pentru ca elevii de la LPS sa poata sa isi desfasoare orele acolo”.

Printre obligatiile amintite de edilul sef se numara aceea ca Municipalitatea sa mentina actuala destinatie a obiectivului si sa asigure gratuitatea desfasurarii activitatilor specifice Ministerului Tineretului si Sportului, precum si a unitatilor/institutiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. De asemenea, Primaria se obliga sa intretina si sa modernizeze bazinul de inot si sa-l mentina la standardele de calitate necesare pentru desfasurarea activitatilor respective.