DUPA SCANDALUL CU POZELE DEOCHEATE, CATALINA CIOCAN A DEMISIONAT DIN PNL

Catalina Ciocan, candidat pe listele PNL Braila pentru Camera Deputatilor, si-a dat demisia din partid, dupa ce in ultimele zile, pe o retea de socializare, dar si in presa centrala, au fost publicate fotografii in care aparea in ipostaze deocheate.

Dupa anuntarea listei oficiale de candidati ai PNL Braila la alegerile parlamentare, o astfel de fotografie de la o petrecere de Hallowen, cu Catalina Ciocan purtand o “masca” ce avea caracter sexual, a aparut pe o retea de socializare, postata fiind de patronul unui local brailean, Catalin Curca, ce a comentat: <<Daca-i place, n-ai ce-i face! Asa e de Halloween, fiecare poarta ce-i place mai mult! Catalina Ciocan, „antreprenoarea” propusa de PNL pentru functia de DEPUTAT stie ca e bine sa-ti vezi mereu lungul nasului….cand sta in genunchi…  >>.

In plus, in presa centrala au aparut si alte fotografii cu Catalina Ciocan in posturi deloc potrivite pentru un consilier municipal, sau pentru un candidat la Camera Deputatilor, iar informatiile publicate faceau referire si la alte comportamente inadecvate, in afara aceluia de a face fotografii cu tenta sexuala, precum si aprecieri de genul <<cea mai “perversa” candidata PNL>>.

Daca ar fi fost vorba numai de “calitatea” ei de candidat PNL la deputatie, fotografiile amintite ar fi fost o problema, dar Ciocan nu era plasata pe un loc eligibil pe lista liberalilor si nu exista niciun risc ca aceasta sa ajunga deputat. O alta problema era insa si faptul ca aceeasi Catalina Ciocan a fost si pe lista de consilieri municipali ai PNL si in cazul in care unul dintre actualii  consilieri ar fi renuntat la mandat, ar fi putut ajunge sa-i ia locul in CLM.

Secretarul general al PNL Braila, Vasile Cortez, a declarat pentru MD Press ca aceasta ultima problema este deja rezolvata, dat fiind ca vineri, Catalina Ciocan si-a dat demisia din partid si va pierde, implicit, si orice sansa de a obtine un eventual mandat de consilier municipal: “Ea este pe lista de consilieri municipali PNL, dar vineri a venit si si-a dat demisia din PNL. In aceasta situatie, in ce priveste lista pentru Camera Deputatilor, nu mai avem ce face, potrivit legii, este prea tarziu pentru a face schimbari, asa ramane pe lista, cu ea candidat. Dar pentru Consiliul Local Municipal, daca avem demisia ei din PNL, facem adresa oficiala in legatura cu faptul ca ea nu mai este membra a partidului, va urca urmatorul de pe lista.

Ea a depus deja demisia in scris. Nu i-a cerut cineva sa faca asta, dar vazand ce a aparut pe televiziuni si prin ziare, ea a venit si si-a dat demisia, a spus ca nu vrea sa afecteze imaginea partidului. A facut un gest de onoare”.

Contactata telefonic, Catalin Ciocan ne-a declarat ca are de gand sa-l dea in judecata pe Catalin Curca si ca avocatul sau a sfatuit-o sa nu mai faca niciun fel de comentarii, pe aceasta tema.

Precizam ca nu avem nicio intentie de a ne cobori la un nivel “de sant” si de a promova fotografii cu tenta sexuala, insa atunci cand persoanele vizate sunt unele implicate, intr-un fel sau altul, in administratie, consideram ca este de interes public sa publicam si astfel de informatii. Nu de alta, dar asa, poate conducerile partidelor locale inteleg, odata pentru totdeauna, ca promovarea pe listele de candidati la alegerile locale si generale trebuie sa se faca pe alte criterii decat cele vechi, de tip PCR (Pile, Cunostinte, Relatii).

PNL nu este singurul partid local care de-a lungul timpului a facut consilieri si parlamentari din oameni pe care nu-i recomanda nimic pentru acele functii. Nimic, in afara de legaturile si interesele personale care ii legau de unul sau de altul dintre cei care decideau cine este trecut pe lista, sau de faptul ca puteau da bani la partid. Si multi dintre cei care votau listele respective stiau foarte bine ce le poate pielea unora dintre candidati si ce “scheleti” au in dulap. Vina pentru ca acest gen de oameni au ajuns consilieri locali sau parlamentari nu a fost a lor – fiindca pretentii poate avea oricine -, ci a celor care i-au pus pe lista, stiind exact ce hram poarta, precum si a celor au votat listele respective.