EMILIA MEIROSU: PARINTII COPIILOR DE LA CENTRUL SCOLAR DE EDUCATIE INCLUZIVA SUNT UMILITI DE GUVERNUL CIOLOS

Consilierul judetean Emilia Meirosu, candidat din partea PSD Braila la Camera Deputatilor, acuza Guvernul Ciolos de o greseala care, nereparata timp de luni de zile, are ca efect umilirea parintilor copiilor de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva. Mai exact, consilierul judeteam face referire la o Ordonanta de guvern prin care se stabilea plata unor sume pentru elevii cu cerinte educationale speciale, ordonanta in care, insa, nu au fost cuprinsi si copiii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva. Emilia Meirosu se arata indignata de faptul ca de luni de zile, parintii acestor minori isi cer drepturile, facand in zadar apel la autoritati: „In luna iunie 2016, Guvernul Ciolos aproba H.G. nr. 423/2016 prin care se stabileste plata unor drepturi pentru elevii cu cerinte educationale speciale. Se aloca aceste drepturi banesti doar elevilor din scoala de masa si sunt uitati cei din Centrul Scolar de Educatie Incluziva. Parintii pun presiune pe Consiliul judetean, care a virat banii catre primarii, dar doar pentru elevii cu CES din scolile de masa. Pentru cei din invatamantul special s-au facut demersurile catre mai multe ministere si catre Guvern, pentru a crea un cadru legal si a debloca sumele necesare.

In decurs de 5 luni, Guvernul Ciolos nu a fost interesat sa rezolve aceasta problema care a adus tensiune la nivel local. Indiferenta sau dorinta de a dezbina oamenii? <<DE CE?>> – intreaba parintii, unii la CJ, altii pe retelele de socializare. DE CE suportam atata nepasare, de ce de la guvern nu vin raspunsurile decizionale clare sa poata fi aplicate tuturor cetatenilor? Nu inteleg atata nepasare, indolenta. Inteleg sa se strecoare o eroare, dar de ce imediat ce a fost sesizata nu este repede corectata? In 5 luni nu a fost timp sa se corecteze o greseala! Parintii au suferinta lor personala, si acum alearga de la scoala la Consiliul Judetean sau la instante!

Toate calculele sunt facute.  Se asteapta doar un semn de recunoastere si indreptare a greselii din partea Guvernului! Dati Hotararea de Guvern modificata si banii cuveniti! Nu mai puneti presiune inutila pe oameni, parinti, functionari, presedinti de consilii judetene si instante!”.