NISTOR: IN ROMANIA SE INREGISTREAZA O IMBATRANIRE A POPULATIEI. CRESTEREA NATALITATII ESTE SOLUTIA PE TERMEN LUNG

Deputatul PMP de Braila Marioara Nistor se arata ingrijorata de fenomenul imbatranirii populatiei, inregistrat in ultimii ani in Romania. Marioara Nistor sustine ca problema este una alarmanta si ca guvernantii, indiferent care sunt acestia, trebuie sa elaboreze o strategie nationala pentru incurajarea natalitatii, fiindca aceasta este singura solutie, pe termen lung: “Romania se confrunta, in ultimii ani, cu o problema critica – aceea a imbatranirii populatiei. Datele care ni s-au tot prezentat arata ca procesul de imbatranire a populatiei s-a adancit, ceea ce reprezinta un lucru alarmant pentru tara noastra. Problema natalitatii in Romania trebuie tratata serios de orice guvern si partid responsabil, fidel idealurilor romanesti, prin stabilirea unei strategii nationale.

Incurajarea natalitatii trebuie sa fie o prioritate pentru orice guvernare. Oferirea de sprijin familiilor pentru cresterea copiilor, acordarea de facilitati pentru tinerele familii, toate acestea sunt modalitati prin care politica de natalitate a tarii noastre poate sa se dezvolte. Cresterea natalitatii este principala solutie pe termen lung la criza demografica. Politicile de crestere a natalitatii nu trebuie sa se reduca doar la sprijinul material pentru familiile tinere.

Partidul Miscarea Populara propune solutii sustenabile pentru redresarea demografica si cresterea natalitatii, iar in acest scop, a introdus in Parlamentul Romaniei o initiativa legislativa care sa stimuleze constructia de crese si gradinite”.