NISTOR: PRESEDINTELE IOHANNIS ESTE INGRIJORAT DE INSTRAINAREA TERENURILOR ABIA ACUM? SE MANIFESTA CA UN PURTATOR DE CUVANT AL PNL!

Deputatul PMP de Braila Mariara Nistor sustine ca problema vanzarii terenurilor catre straini, abordata recent, cu ingrijorare, de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, nu este una noua, iar repunerea ei pe tapet are un caracter pur electoral. Nistor declara ca PMP a atras atentia asupra acestei chestiuni inca din primavara acestui an si a propus infiintarea unei comisii care sa analizeze amploarea fenomenului vanzarii terenurilor catre straini si daca acesta reprezinta un risc la siguranta nationala, insa la acea vreme, nimeni nu a fost interesat de  subiect: “Nu este un subiect nou, dar a fost reactivat de presedintele Iohannis, care, mai nou, a constatat ca 30% din terenurile romanesti sunt cumparate de cetateni straini. PMP a facut demersuri in acest sens inca din luna mai, dar ce ma suprinde pe mine este ca domnul presedinte Iohannis este ingrijorat tocmai acum. De ce pana acum nu s-a ingrijorat, intrucat agricultorii au venit in Bucuresti pentru aceasta problema si au manifestat, iar domnul presedinte Iohannis nu i-a auzit? Se ingrjoreaza acum, cand incepe campania electorala, si domnul presedinte Iohannis se manifesta vizibil ca un purtator de cuvant al PNL.

PMP a facut demersuri inca din luna mai, cand primvicepresedintele PMP, Valeriu Steriu, a propus infiintarea unei comisii de ancheta pentru stabilirea suprafetelor care au fost cumparate de straini. Aceasta initiativa a domnului Valeriu Steriu am semnat-o personal. Comisia respectiva are un scop foarte bine definit: aceea de a stabili cu exactitate suprafetele de pamant care sunt in proprietatea strainilor si daca aceasta situatie reprezinta o problema la siguranta nationala si chiar la siguranta alimentara. Aceasta comisie trebuie sa identifice toate modificarile legislative care sunt necesare, tocmai pentru ca legea funciara sa fie o lege buna.

Timpul a trecut, comisia aceasta nu s-a infiintat si eu sper ca in viitorul legislativ ea sa se infiinteze si sa dea o lege functionala”.