PETRACHE: LEGISLATIA PRIVIND ACHIZITIILE PUBLICE TREBUIE MODIFICATA, INSA CU MARE ATENTIE, FIINDCA ALTFEL, DRUMUL NOSTRU LA DNA E SIGUR

Presedintele interimar al PNL Braila, Marian Petrache, este de parere ca reglementarea legala care spune ca o licitatie trebuie castigata de cel care se ofera sa faca lucrarea respectiva la pretul cel mai mic nu este tocmai in regula, pentru ca nu intotdeauna firma care vine cu pretul cel mai mic este capabila sa duca la bun sfasit lucrarea respectiva, sau sa se incadreze in standardele de calitate impuse prin caietul de sarcini. Petrache spune ca in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Ilfov, a avut experiente neplacute cu firme care au castigat licitatii oferind pretul cel mai mic, iar institutia sa a piedut bani multi, deci este de acord cu ideea ca trebuie aduse unele modificari la legislatia cu privire la achizitiile publice si trebuie introduse si alte criterii de selectie a castigatorului.

Pe de alta parte, liderul liberal spune ca modificarea legii trebuie facuta in urma unei decizii luate de toate partidele si gandite foarte bine, fiindca altfel, riscul este unul foarte mare pentru functionarii publici implicati in achizitii: “Problema este cum masuram, pentru ca celor din administratia publica ce se bucura ca introducem si alte criterii in evaluarea unei oferte … sincer, mi-e mila de ei. Daca acele criterii nu sunt cuantificate exact, drumul nostru la DNA este sigur! Pentru ca poate fi interpretat ca ai facut tu o smecherie; ori nu asta-i scopul! Banuiesc ca nu asta urmarim”.