PETRACHE: NU VREM PRIMARI CARE SA STEA CU MANA INTINSA, SAU COMUNITATI CARE SA AIBA SANSA DEZVOLTARII DOAR DACA PRIMARII PUPA POALA SULTANULUI

Presedintele PNL Braila, Marian Petrache, sustine ca partidul sau isi doreste o legislatie care sa nu tina primarii captivi in sfera bunului plac al unor politicieni care ocupa functii de conducere la nivel central sau local si care impart fondurile dupa cum le dicteaza interesele proprii, sau cele de partid. Marian Petrache a  declarat ca liberalii vor ca primarii sa fie demni: “Nu ne dorim primari care sa stea cu mana intinsa, sau comunitati care sa aiba sansa dezvoltarii doar daca oamenii aia pupa poala sultanului, adica daca vrea Maria Sa domnul Dragnea sa dam un ban de la Bucuresti pentru o primarie din care nu stiu care judet din tara, ai voie sa traiesti, ai voie la un drum asfaltat. Daca nu, la revedere, mori de foame!”.

Presedintele PNL Braila a mai comentat ca in general, in regiunile sarace din Romania se asfalteaza inaintea unor alegeri: “Ca-s ele locale, ca-s ele parlamentare, fix atunci apar banii la comunitatile locale. Nu! Eu imi doresc  si noi ne dorim ca sa stabilim in mod exact ce trebui sa faca administratia locala pentru cetatean, care sunt atributiile administratiei in relatia cu cetateanul si sa aiba minimul de voturi necesare pentru a putea sa faca administratia sa functioneze. Astea sunt cele doua lucruri care ne despart fundamental fata de PSD”.

Intrebat cum vrea PNL sa faca asta, Petrache a spus:”Exact cum v-am spus, prin alocari de la bugetul de stat asa cum se fac acum, dar astfel incat comunitatile locale sau administratiile locale sa poata sa-si faca treaba. Daca noi stabilim ca drumurile comunale trebuie asfaltate de catre primarii, trebuie sa ai alocari, domnule, de la Bucuresti, de la bugetul national, nu sa-i alocam bani cand vin campaniile electorale!”.