PETRACHE (PNL): IN ROMANIA, UNELE ORGANE DE CONTROL TE CONSIDERA DIN START INFRACTOR

Presedintele interimar al PNL Braila, Marian Petrache, declara ca nu este in regula ca pe spete identice, Curtea de Conturi sa dea decizii diametral opuse: sa considere intr-un caz ca procedura cu care a lucrat o autoritate publica este legala si in alt caz, ca este ilegala. Petrache a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca a constatat ca in Romania “ne place sa fim controlori”. El a mai afirmat ca in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Ilfov, le-a spus celor de la Curtea de Conturi ca “ii asteapta cu drag”, pentru ca sunt lucruri pe care el nu le vede si ei  trebuie sa-i spuna unde a gresit: “Nu vreau sa vad Curtea de Conturi ca pe o sperietoare, pentru ca nu e… eu sunt hotul si el e politistul bun, care prinde hotul. Nu, eu sunt in slujba cetateanului si faptul ca fac treaba acolo si ma aleg oamenii inseamna ca apreciaza ceea ce fac.

Uitati-va la cei de la ANAF: domnule, aia care muncesc, in loc sa zici sarut mana ca-s oameni cu un chiosc, cu o taraba, cu ceva mititel, acolo, si nu-i cere statului niciun leu, ba din contra, ii mai da un leu, noi nu stim cum sa-i omoram! Poate omul ala n-a inteles cum sa faca business-ul, poate omul ala a gresit ceva, dar nu trebuie sa-l spanzuri!

Cand vine Corpul de control al ministerului, de cand da cu ochii de tine, tu esti infractor!

Legile trebuie sa fie mult mai clare si sa fie o practica unitara. Imi doresc ca in Romania, organele de control, organele care ar trebui sa regleze piata in general si viata noastra, sa aiba rolul principal de preventie, nu de sanctionare, ca nu ne impuscam unii pe altii!”.