PETRACHE (PNL): PSD ISI DORESTE FABRICI DE STAT CA SA AIBA CLIENTELA POLITICA DE UNDE SA SUGA

Presedintele interimar al PNL Braila, Marian Petrache, a ironizat astazi proiectele despre care a vorbit recent deputatul PSD Mihai Tudose, referitor la infiintarea in judetul nostru unei fabrici de procesare legume-fructe si a unitati de industrializare a carnii, ambele cu capital de stat, cu bani de la viitorul Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI). Petrache a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca sunt cel putin doua lucruri care despart fundamental PNL si PSD, cand e vorba despre economie, iar unul dintre acestea este ca liberalii sustin dezvoltarea antreprenoriatului, pe cand PSD opteaza pentru unitatile cu capital de stat.

Liderul liberal a comentat ca social-democratii isi doresc firme cu capital de stat ca sa-si poata plasa in ele clientii politici, care sa „suga” bani: “Sa fim bine intelesi: plus valoarea, veniturile la buget, banii in buget sunt creati de cei care lucreaza in afara sistemului bugetar.

In toate declaratiile PSD-ului si in programul lor de guvernare vorbesc de statul interventionist, statul care ordona. Ei vorbesc prin Fondul acela de interventie, ca vor face am inteles si la Braila – mi-a placut tare de tot asta cu Braila – ca vor face fabrici de conserve si abatoare. Pai va rog frumos sa-mi spuneti si mie care fabrica, care intreprindere de stat e profitabila!

A, da, PSD-ul isi doreste fabrici de stat, intrerirnderi de stat, astfel incat clientela politica sa aiba de unde sa suga! Aia da! Pentru asta isi doresc lucrurile astea!”