TUDOSE: CA SA INCHIRIEZI NOCTURNA PE BANI PUBLICI, TREBUIE LICITATIE. NUMAI SA ANUNTI LICITATIA PE SEAP DUREAZA O LUNA, POTRIVIT LEGII

Deputatul PSD Mihai Tudose sustine ca nici daca ar vrea, autoritatile locale nu ar putea sa aloce vreun ban clubului de fotbal Dacia Unirea, pentru a  inchiria si a aduce la Braila o instalatie de nocturna mobila, in vederea desfasurarii meciul cu CS U Craiova, din cadrul optimilor Cupei Romaniei. Tudose a declarat astazi ca potrivit legii, avand in vedere ca se folosesc bani publici, inchirierea instalatiei de nocturna nu s-ar putea face decat prin licitatie si numai pentru a posta pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) licitatia respectiva ar dura o luna, ceea ce ar face procedura inutila, dat fiind ca meciul respectiv va avea loc la mijlocul lunii decembrie: “O luna iti trebuie numai sa urci pe SEAP achizitia! O sa fie contestatari, ca <<nu vrea Dragomir sa puna nocturna>>; sa dea si solutia legala!”.

“Ai sedinta de Consiliu, aprobare in Consiliu, achizitia efectiva, nu e achizitie directa, ca e suma foarte mare si intri intr-o nebunie…”, a completat si presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, care a declarat, la randul sau, ca institutia pe care o conduce nu poate aloca fonduri in vederea inchirierii unei instalatii de nocturna pentru meciul respectiv.