TUDOSE: SA VEDEM CE FACE CONGREGATIA JESU CU CLADIREA, DACA EVACUEAZA SPITALUL TBC! NU ARE CUI S-O VANDA SI NU POATE NICI S-O DARAME

Deputatul PSD Mihai Tudose a declarat astazi ca CJ Braila nu poate plati pentru cladirea in care functioneaza Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) mai mult decat suma rezultata in urma evaluarii facute de un expert, pentru ca ar fi o chestiune penala. Tudose considera ca proprietarul cladirii, Congregatia Jesu, ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa nu mai insiste cerand o suma care este imposibil de platit de catre Consiliul Judetean. Mai mult, deputatul este de parere ca proprietarul imobilului ar trebui sa fie constient ca daca acea cladire nu este cumparata de CJ, sunt sanse minime s-o cumpere altcineva, fiindca este plina de microbi. In plus, Tudose a explicat ca proprietarul nu poate nici s-o darame, fiindca este o cladire de patrimoniu, asa incat ar trebui sa accepte oferta CJ si sa vanda: “Daca nu are cadrul legal, a expirat contractul si Consiliul Judetean nu mai poate sa-i plateasca nici chiria, poate in momentul asta Congregatia intelege ca asta e tot ce se poate si nu mai poate obtine nimic in plus. Alternativa fiind: da, vine cu jandarmii, evacueaza spitalul. N-o sa ramana bolnavii in strada, o sa gasim o solutie, dar nu stiu ce-o sa faca Congregatia cu cladirea aceea, fiindca de a doua zi va trebui sa plateasca impozit si ma indoiesc ca va face un hotel de 5 stele intr-un fost spital TBC”.

In ceea ce-l priveste, presedintele CJ, Iulian Chiriac, a completat ca exista solutii si pentru situatia in care Congregatia Jesu va scoate bolnavii in strada: “Mai este un spital la vecinii nostri de la Galati, care are numarul de paturi, asa ca pacientii vor fi in siguranta, pentru o situatie temporara”.

Pe de alta parte, daca maicutele de la Congrengatia Jesu vor “juca” dur si vor evacua spitalul, Chiriac este pregatit sa joace la fel de dur si le aminteste ca o parte din terenul pe care se afla cladirea apartine CJ si ca institutia pe care o conduce ar putea cere si ea drept chirie Congregatiei Jesu o suma foarte mare:  “Mai este niste teren inauntrul spitalului, care este al Consiliului Judetean si sa vedem, ca s-ar putea ca ei sa fie in aceeasi situatie in care suntem noi acum si atunci o sa cerem si noi o chirie de-aia de 200.000 de euro pe luna”.