VARGA, DESPRE IUGULESCU: DOMNULE, NU SE POATE SA IEI ASEMENEA BANI CA MANAGER SI SA NU REUSESTI SA FACI NIMIC!

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga apreciaza ca sunt binevenite modificarile aduse ieri de Guvern, la legislatia ce vizeaza criteriile in baza carora poate fi ocupata functia de manager de spital. Mai exact, este vorba despre faptul ca Guvernul a decis ca persoanele care aspira la functia de manager de spital nu mai au voie sa faca parte din conducerea partidelor politice sau a societatilor comerciale si nici nu au voie sa-si angajeze sotii, sotiile sau rudele de pana la gradul al IV-lea in cadrul unitatii medicale respective. In plus, de acum inainte, la concursul pentru postul de director al unei unitati medicale pot participa si persoane care nu au calitatea de cadru universitar sau de medic.

Vasile Varga considera ca un argument foarte bun in sprijinul opiniei sale este situatia de la Spitalul Judetean Braila, unde managerul Mihail Iugulescu incaseaza lunar o multime de bani, fara ca rezultatele obtinute de el sa justifice suma respectiva. Referindu-se la venitul brut lunar de aproape 12.500 lei al managerului Iugulescu, deputatul PNL a spus ca nici “nu vrea sa pronunte” acea suma, in conditiile in care investitiile mari din unitatea amintita stagneaza de ani de zile, in care medicii buni pleaca, iar cei recrutati din alte parti, cu promisiuni frumoase, ajung si ei sa-si vada de drum, fiindca sectiile noi in care li s-a spus ca vor lucra nu s-au terminat de luni de zile: “Credeti ca este normal ca astazi, cand de fapt de un an de zile ar fi trebuit sa avem Spitalul Judetean terminat, astazi noi nu putem sa spargem un zid, fiindca nimeni nu-si asuma responsabilitatea sa sparga un zid la Spitalul Judetean? Credeti ca este normal sa fie condus Spitalul Judetean intr-o asemenea maniera?

Nu sunt medici, garzi fac foarte multe pensionarii si atunci actul normativ cu managerii de spital este normal. Un manager nu trebuie sa fie doctor, nu este obligatoriu. Poate sa fie si un doctor, sigur ca da.

La salariile care se primesc de la Consiliul Judetean Braila pentru un manager de spital… Am vazut acel contract. Domnule, nu se poate sa ai un contract pe asemenea bani, sa stai o viata intreaga acolo, sa stai atatia ani de zile si tu sa nu fii in stare sa-ti duci pe contractul de management pe care il ai tu cu institutia ta, sa nu reusesti sa iei procesul verbal de primire-predare in functiune! Nu se poate, ala e managerul, care in mandatul lui reuseste sa faca ceva!”.