VASILE VARGA: ASISTATUL SOCIAL CASTIGA DIN STAT ACASA CAM CAT UN FUNCTIONAR DE LA STAT

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga declara ca liberalii nu se impotrivesc cresterilor salariale in domeniul bugetar si nici majorarii pensiilor, insa nu sunt de acord ca acestea sa se faca brusc,  asa cum vrea PSD, pentru ca aceasta masura ar avea un impact major asupra bugetului. Vasile Varga sustine ca PNL are in vedere o crestere salariala si o majorare a pensiilor gradual, pe etape, care ar fi mult mai prudenta, din punct de vedere al efectului asupra bugetului de stat.

Deputatul liberal spune insa ca necesitatea acestor cresteri nu o poate nega nimeni, avand in vedere ca un functionar public dintr-o primarie primeste un salariu de circa 12 milioane lei vechi, in timp ce un asistat social care sta acasa si nu face nimic incaseaza de la stat diverse ajutoare, care pot ajunge la 10 milioane lei vechi: ”Nimeni nu este  impotriva cresterilor salariale si a cresterii pensiilor; ne-am asumat acest lucru in programul PNL. Vom face acest lucru si este firesc, pentru ca ne uitam si la functionarii publici: functionarii publici au un salariu la primarii de 12-13 milioane lei vechi. Un asistat social, cu familia lui, ajunga pana la 10 milioane lei vechi si nu se angajeaza nicaieri.

Vorbim de pensii: nu trebuie sa crestem o singura data o pensie cu 10%; in programul de guvernare PNL, va creste pensia de 2-3 ori pe an, intr-un procent de 2%, 3%, 3,5%. PNL a mai facut acest lucru, in timpul in care noi am guvernat am majoat toate pensiile, dar am avut posibilitatea sa le majoram existand o alocatie bugetara din care ne-am permis 2,5%, 3,5%, 4,5%. Au fost intr-un an 3 cresteri care au avut acoperire”.