VASILE VARGA: DRUMURILE DIN JUDETUL BRAILA ARATA CA DUPA BOMBARDAMENT

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga considera ca explicatiile autoritatilor locale cu privire la blocarea licitatiei pentru atribuirea lucrarilor de reparatii strazi nu ajuta cu nimic soferii care-si strica masinile, ci sunt doar scuze care mascheaza incapacitatea Municipalitatii de a gasi solutii pentru plombare si asfaltare. Vasile Varga a declarat astazi ca atat in orasul Braila, cat si in judet, este o adevarata tragedie pentru cei care merg cu masinile si ca pe unele drumuri judetene, gropile sunt atat de dese, incat nici sa vrei, nu poti sa ocolesti una, ca dai in cealalta, deci oricum iti faci praf autoturismul.

Deputatul liberal este convins ca daca voia cu adevarat, Primaria municipiului ar fi gasit solutii legale ca sa repare strazile, facand inca din vara, luna de luna, lucrari mai mici, ce vizau asfaltarea si plombarea catorva strazi, ceea ce presupunea si sume mai mici, pentru care legea nu prevedea obligativitatea licitatiei: “Se putea. Cu un pic de efort, numai cu putin efort. Nu era nevoie de licitatie, nu erau sume exorbitante, pentru ca prevederile legii sa-i oblige sa faca licitatie. Exista un cuantum, o anumita suma pe care poate sa-si permita in fiecare luna sa plombeze strazi. Exista veniturile necesare, prinse in buget. Se putea face cate ceva, nu asa, sa nu faci nimic. Probabil ca vor veni aceleasi societati care au venit si in anii trecuti; chiar sunt curios si eu sa vad care sunt noile societati comerciale care vor castiga asfaltarea in municipiul Braila”.

Cat  priveste situatia din judet, liberalul spune ca este ceva de groaza si a dat si exemple: “Daca te duci de la Ciresu spre Ulmu, este bombardament, daca vii de la Zavoaia spre Scarlatesti, este un al doilea bombardament;  sau de la Zavoaia spre Insuratei. Nu mai spun la Scortaru; daca te duci la Scortaru, este tragedie pana la Romanu, ca trebuie sa te duci cu viteza a doua“.

Amintim ca licitatia pentru atribuirea lucrarilor de reparatii strazi a fost blocata de contestatii si este de asteptat ca pana la finele acestui an, sa nu se inceapa nicio lucrare de plombare sau asfaltare pe arterele din municipiului.