CASA LUI MOS CRACIUN, PLINA DE COPII FERICITI

img_2851

Actiunea lansata in urma cu circa doua saptamani de caricaturistul brailean Costel Patrascan, care si-a propus sa umple traista lui Mos Craciun cu daruri pentru copiii mai putin favorizati de soarta, s-a incheiat astazi. Casa lui Mos Craciun, ce a fost amenajata intr-o cladire ce apartine Consiliului Judetean, s-a umplut de cadouri, de colinde si de veselie. Actiunea a fost realizata in colaborare cu CJ Braila si Directia pentru Protectia Copilului, aceasta din urma furnizand si lista copiilor la care, din diverse motive, Mosul risca sa nu ajunga in aceste zile, sau daca ajungea, venea cu traista aproape goala.

Initial, Costel Patrascan si-a propus sa mobilizeze brailenii pentru a aduna cadourile pe care si le doreau 60 de micuti, insa rezultatele apelului facut pe Facebook de acesta au fost peste asteptari: s-au strans daruri pentru mai multi copii si in plus, cativa braileni au venit personal la aceasta actiune, impreuna cu fiii lor, pentru a imparti pungi cu cadouri. Au fost prezenti, de asemenea, elevi impreuna cu profesorii lor, care au venit cu drag, ca sa imparta bucurii celor mici.

Chiar daca unii dintre copii au fost prea timizi ca sa cante sau sa spuna o poezie, cu totii au primit cadouri consistente, care contineau exact ceea ce trecusera ei pe lista trimisa catre Mosul. Nici colindele n-au lipsit, fiindca s-au ocupat de acest lucru cativa tineri care si-au trait copilaria tot la casa de copii.

Organizatorii actiunii au fost impresionati nu doar de numarul mare al celor care au jucat rol de Mos Craciun, de la distanta, pentru copiii mai saraci, ci si pentru faptul ca au facut-o din toata inima: toate cadourile au fost pregatite cu drag, in ambalaje stralucitoare, asa cum, cu siguranta, ar fi facut-o si pentru propriii copii.

La fel de inimosi au fost cei care au venit cu propriii fii si fiice la festivitatea de astazi si le-au oferit acestora prilejul sa imparta cu manutele lor daruri si sa participe, astfel, pe viu, la o lectie deschisa despre generozitate si compasiune.

Multumim, Mos Craciun, pentru ca te-ai oferit sa vii la sarbatoarea de astazi si sa faci oficiul de gazda si multumim tuturor celor care, la apelul lui Costel Patrascan, ti-au umplut sacul cu daruri!

Sarbatori fericite voua, tuturor celor care ati facut Sarbatorile mai fericite pentru acesti copii!