CAPRARIU: IN CIUDA PROTESTULUI IMPOTRIVA CRESTERII TAXEI DE SALUBRITATE, NU SE POATE RENUNTA LA MAJORAREA ACESTEIA

Consilierul municipal Lucian Caprariu (independent), care participa la protestul initiat de braileanul Costel Margarit, fata de cresterea taxei de salubritate cu 54%, spune ca nu exista nicio sansa sa se renunte la aceasta majorare. Caprariu admite, astfel, ca protestul se face in numele unui principiu, fiindca practic, nu poate avea ca efect renuntarea la majorarea taxei respective, in contextul unei situatii concrete, care nu poate fi schimbata: majorarea cantitatii de gunoi colectata si dusa la groapa de gunoi, ceea ce atarge dupa sine plata unor penalizari.

Consilierul municipal a declarat pentru MD Press ca ceea ce poate face acest protest este sa atraga atentia conducerii Primariei, care sa se ocupe de acum incolo de asigurarea conditiilor pentru selectarea colectiva, astfel incat la finele acestui an, sa scada cantitatea de deseuri dusa la depozitul de la Muchea si sa nu se trezeasca iar brailenii ca se mareste iar taxa de salubritate, ca penalizare ca au facut prea mult gunoi: “Ideea este ce putem sa facem de acum incolo, ca sa facem colectarea selectiva a gunoiului, pentru ca daca ne uitam intr-un tomberon acum, o sa vedem ca marea majoritate a deseurilor aruncate acolo nu ar trebui sa ajunga la groapa de gunoi.

Si as  mai spune ceva: zilele astea, cand cu zapada, am fost in mai multe scari de bloc si am vazut undeva, nu mai stiu exact unde, o scara de bloc unde oamenii faceau colectare selectiva in scara. Sub cutiile postale aveau cateva cutii, una pentru carton si una pentru PET-uri. Oamenii astia probabil ca au stabilit o relatie si vine cineva sa le ia, dar in mod normal, eu, ca asociatie, eu, ca proprietar, ar trebui sa fiu intr-un program care se deruleaza in intreg orasul si sa vina un colector  intr-o anumita zi, ca sa le ridice”.