DRAGOMIR: CRICONS A CASTIGAT LICITATIA PENTRU REPARAREA STRAZILOR DIN BRAILA. E UN CONTRACT DE 2.396.000 LEI, FARA TVA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a anuntat astazi ca s-au incheiat, in sfarsit, toate contestatiile si toate procesele legate de licitatia organizata pentru lucrarile de reparatii strazi in municipiu, iar castigatoare este firma CRICONS SRL. Edilul a spus ca daca anul trecut nu s-a putut plomba o groapa din cauza taraganarii la nesfarsit a acestei licitatii, in acest an, se vor putea incepe lucrarile de cum se incalzeste vremea – chiar din februarie, daca vor permite conditiile meteo. El a mai precizat ca a fost deja semnat contractul, in valoare de 2.396.000 lei, fara TVA.

Intrebat de presa daca stie ca de fapt, SC CRICONS SRL are acelasi patronat ca si TANCRAD SRL, firma cu care Braila a avut niste experiente nefericite in anii trecuti, edilul sef a declarat ca are cunostinta de acest aspect, insa atat timp cat CRICONS a castigat legal licitatia, nu are ce comentarii sa faca, pana nu vede cum va lucra in teren: ”Cel mai important criteriu la aceasta licitatie a fost cel datorat pretului scazut. Va aduceti amintite ca la un moment dat, am incercat sa impunem un criteriu legat de garantia lucrarilor, insa ANAP Bucuresti ne-a respins documentatia, solicitandu-ne in mod expres ca principalul criteriu al departajarii sa fie pretul cel mai scazut – lucru care s-a si intamplat, de altfel. Au castigat cei care au venit cu un pret foarte mic, respectand toate cerintele caietului de sarcini.

Avand in vedere stilul meu, cel putin, pot sa va garantez ca lucrarile de calitate vor fi platite, lucrarile care nu se vor incadra in specificul contractului nu vor fi decontate si daca va fi cazul, vom apela si la garantia pe care acestia sunt obligati sa o depuna si o vom executa. Nu am nicio retincenta, plec de la prezumtia de buna credinta, dar exista si masuri asiguratorii”.

Intrebat daca, avand experienta nefericita a licitatiei amintite, care a fost blocata timp de un an de zile de contestatii,  are de gand sa demareze din timp licitatia pentru lucrarile de reparatii strazi aferente anul 2018, Marian Dragomir ne-a declarat ca nu va mai organiza o astfel de licitatie pentru 2018, fiindca nu crede ca va fi nevoie – nu de alta, dar Primaria isi va face propriul Serviciu de reparatii strazi. In conditiile in care afirmase anterior ca acest Serviciu se va ocupa doar de lucrarile marunte si de urgente, l-am intrebat pe edil daca merge pe ideea ca lucrarile pe care le va face anul acesta CRICONS vor fi atat de bune, incat nu mai ramane nicio reparatie majora de facut anul viitor, pe strazile orasului. “Eu sper ca aici ne vom incadra”, ne-a spus Dragomir.

Precizam ca potrivit presei centrale, afaceristul galatean Traian Stancic, care a infiintat TANCRAD si “a pus-o pe picioare, conectand-o la bani publici”, a lasat aceasta firma copiilor sai si a infiintat in 2002 o alta societate de constructii, CRICONS SRL.

Mai multe detaliile legate de preturile oferite de participantii la licitatia din Braila si de momentul in care in municipiu se va da startul lucrarilor de plombari si reparatii strazi, aici: