DRAGOMIR: NU VREAU SA AJUNGEM IN SITUATIA HILARA IN CARE POLITIA LOCALA TRIMITE ANONIME

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu este deloc interesat de “anonima” transmisa presei locale zilele trecute de persoane care sustin ca sunt politisti locali si care semnaleaza mai multe nereguli in functionarea institutiei unde lucreaza. Dragomir a declarat astazi ca a primit si el acea scrisoare, dar nu citeste anonime si ca aceia care au ceva de spus, fie ei din cadrul Politiei Locale sau din alta institutie subordonata Primariei, trebuie sa-si asume raspunderea si sa faca acele sesizari deschis, nu sub protectia anonimatului.

Pe de alta parte, edilul sef a explicat ca nemultumirile unor angajati ai Politiei Locale care au studii superioare si care sunt angajati pe posturi ce necesita studii medii sunt partial intemeiate. Mai exact, a spus Dragomir, institutia in care lucrezi este obligata sa iti ofere un post cu studii superioare daca exista disponibile astfel de joburi; daca nu exista, ai optiunea sa ramai pe un post cu studii medii sau sa-ti cauti de lucru in alta parte.

Primarul s-a dat exemplu in acest sens, amintind ca si-a inceput activitatea la Zona Libera pe un post  de dispecer, pe un post cu studii medii, desi avea facultatea terminata.

“Atat timp cat postul pe care il ocup este un post adresat persoanelor cu studii medii, nu pot fi platit pentru ca am terminat facultatea si am studii superioare. Este necesar sa ma incadrez pe un post cu studii superioare, ca sa primesc acea diferenta de bani”, a spus edilul sef.

Cat despre faptul ca unii politisti locali ar fi pusi sa plateasca din buzunar benzina pentru patrularile cu masina, Marian Dragomir a comentat: “Nu stiu, va dati seama, primarul n-o sa vina sa masoare benzina din rezervorul masinii de la Politia Locala. Asta n-o s-o fac! Daca cineva are de semnalat, eu cred ca e momentul sa-si asume in mod direct si sa spuna : <<Eu, persoana X, vreau sa va semnalez un lucru>> si nu sa trimita anonime primarului sau la presa. Cred ca puteau sa vina personal sa ma contacteze si ar fi fost mult mai decent. Cu atat mai mult cu cat nu vreau sa ajungem in situatia hilara in care Politia trimite anonime”.

Mai mult, primarul a comentat ironic ca aceia care lucreaza in sistemul public si nu sunt multumiti, n-au decat sa se duca in privat, ca sa vada ce bine le e acolo: “Cei care au terminat o facultate la un moment dat si sunt nemultumiti de banii pe care-i primesc in sectorul public sunt ferm convins ca vor avea un succes si mai mare in mediul privat, de acolo de unde vine eu – si ar putea sa mearga o perioada de timp, sa vada cum este in privat si apoi  vor avea, sa spunem asa, si modalitatile de comparatie foarte bine definite”.