INTRISTAT DE SOARTA ANIMALELOR DE LA CIRC, CONSILIERUL POPA ISI PUNE INTREBARI EXISTENTIALE

Consilierul municipal brailean Petrica Popa (PNL) este preocupat de soarta animalelor de la circ. El sustine ideea ca circurile care exploateaza animale trebuie sa dispara si ca este nevoie de o legislatie clara, care sa interzica aceste practici pentru todeauna.

Popa a preluat pe contul sau de pe o retea de socializare un articol in care se spune ca “locul animalelor salbatice nu este in captivitate, ci in libertate. Ideea ca inca exista locuri unde exploatam suferinta animalelor in scopuri de distractie n-ar mai trebui sa fie acceptabila pentru nimeni” si a facut si cateva comentarii personale, in acest sens.

“Da. Ar fi necesar sa respectam libertatea si habitatul a tot ceeace inseamna regnul animal. Asta ar insemna putere totala pentru liberul arbitru. Avem liberul arbitru?Avem liberul arbitru in mediul antropic? Ar trebui sa ne gandim ca, totusi, cea mai exploatata fiinta din regnul animal, care accepta cel mai usor captivitatea (in diversele ei forme) este omul”, a scris liberalul, pe care soarta animalelor de la circ l-a predispus la meditatii filosofice.