MARGARIT: CEI CARE VOIAU SA PROTESTEZE AU DEPASIT DE MULT GRANITA TARII! AU RAMAS DOAR PENSIONARII, BUGETARII, ELEVII SI “FRAIERII” CA MINE

Braileanul Costel Margarit, care protesteaza in fata Primariei din prima zi a acestui an, fata de majorarea taxei de salubritate cu 54%, este oarecum dezamagit ca la apelul pe care l-a facut la finele saptamanii trecute catre cetateni, sa i se alature in week-end, nu a avut chiar succesul scontat.

Margarit a constatat ca sambata, numai 5 persoane s-au aratat dispuse sa vina si sa alerge alaturi de el, in semn de protest fata de majorarea taxei amintite, desi acesta masura afecteaza peste 137.000 de persoane.

Braileanul scrie intr-o postare facuta pe o retea de socializare ca este constient ca “aceia care vroiau, puteau sa alerge, au depasit de mult granita tarii” si ca in oras au ramas doar pensionarii, bugetarii, elevii si “fraierii” ca el: <<Cetateni ai Brailei, acum doua zile am facut un APEL la dvs sa iesim astazi, sambata si maine, duminica, sa alergam in semn de protest fata de taxa (amenda) ce trebuie s-o platim noi, cetatenii (asa spune primaria si Tracon)  la Mediu, pentru ca Braila, nu a reciclat (eu spun ca nu din vina cetatenilor)!
Stiti cati am fost ? 5(cinci), trei care au mai fost zilele acestea langa mine plus Gabriel Serbanescu si eu!
Am fost intrebat printre altele la un interviu pentru Radio Romania Actualitati, daca sunt dezamagit de prezenta de astazi si am raspuns, “nu stiu, nu cred ca sunt dezamagit, pentru ca stiu ca cei care vroiau, puteau sa alerge au depasit de mult granita tarii!”
Da, stiu, ca in tara au mai ramas doar pensionarii, bugetarii, elevii si “fraierii”, asa ca mine! Da, stiu, de la pensionari nu poti mai avea pretentii, elevii sunt prea tineri, dar ceilalti, din generatia ’70-’90, oare numai 5 cetateni se simt mintiti, jigniti, furati!?
Da, mintiti (minciuna e mai periculoasa, fata de coruptie) cand au pus amenda pe capul cetateanului, motivand ca am produs mai mult gunoi fata de anul trecut, dar adevarul e ca amenda am primit-o pentru ca Braila nu a reciclat – si asta nu din vina cetateanului, pentru ca si daca voia acesta sa recicleze, primaria nu i-a creat conditii!
Da, jigniti, cand Tracon si primaria ne-au acuzat ca suntem poluatori (legea spune: “poluatorul plateste”) adica producem gunoi si nu reciclam, de parca ei au creat conditii si noi, puturosi ce suntem, nu reciclam! Cum ai spune despre cineva ca este jegos, murdar, nespalat, si el e un soldat pe front in desert, fara apa si sapun!
Da, furati, pentru ca ne dispar bani din buzunar, fara sa stim unde si de ce!
Da, doar 5 persoane s-au ridicat de pe canapea, restul a ramas pe ea (canapea) si-a privit copiii si a zis: “ce ne trebuie protest, ce sa pierd timpul acolo, lasa-i pe altii, oricum nu se rezolva nimic, platim amenda, cu toate ca nu avem nici o vina pentru asta, avem bani pentru 3 generatii!”.
Dar el, cel care are bani si ii merge bine acum si a ramas pe canapea, in loc sa iasa la protest, nu se gandeste ca peste 20-30 ani, la batranete, ar putea ramane singur fara sansa sa-si vada, creasca nepotii, deoarece copiii lui au refuzat sa traiasca intr-o tara corupta, distrusa, fara viitor si asta oricati bani ar avea!
Da, doar 5 persoane si-au dat seama ca daca nu ripostam acum, aceasta “noua” generatie de politicieni ce o avem la conducerea orasului va prinde mai multa putere, curaj, cu mai multe taxe inventate, bazandu-se pe comoditatea, lasitatea cetateanului!
Da poate, doar 5 persoane au inteles APELUL MANIFEST, iar restul o fi crezand ca e un concurs de alergare cu premii, medalii sau distanta parcursa si nu face fata si nu participa!
Oameni buni, daca alergi, mergi sau daca doar aplauzi pe acestia, e un semn de protest fata de aceasta minciuna numita +54%!>>.

Precizam ca dupa cum a anuntat Costel Margarit, astazi si maine va intrerupe protestul, insa va reveni in fata Primariei de miercuri, in fiecare zi.