TOATE DRUMURILE NATIONALE SI JUDETENE DIN BRAILA SUNT INCHISE. COMUNA ZAVOAIA INCA NU ARE CURENT ELECTRIC

La nivelul judetului Braila, la aceasta ora, toate drumurile nationale si judetene sunt inchise.  Pe timpul noptii si al diminetii au fost necesare mai multe interventii pentru a ajuta cativa soferi ale carora masini ramasesera blocate pe sosea, din cauza sulurilor de zapada, insa au fost situatii rezolvate rapid. Nu au fost cazuri de soferi care sa ramana blocati in zapada ore in sir.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a instituit filtre de informare a participantilor la trafic la iesirile din municipiul Braila pe drumurile nationale si pe DN 21, in localitatea Baraganu. De asemenea, se monitorizeaza starea drumurilor nationale si judetene de pe raza judetului. Potrivit datelor pe care le detinem, in mare parte, drumurile nationale si judetene sunt practicabile, insa decizia opririi circulatiei a fost luata preventiv, pe perioada Codului portocaliu. Cel mai probabil, imediat ce va inceta Codul portocaliu, astazi, circulatia va putea fi reluata fara probleme pe drumurile nationale.

Sunt in continuare pregatite rezerve de forte si mijloace de interventie de catre toate structurile cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomene meteorologice periculoase (ISU, Politia, Jandarmeria, MApN), pentru interventii punctuale. In plus, forte si mijloace din cadrul Brigazii 10 Geniu Braila sunt mobilizate pentru a asigura mobilitatea echipelor de interventie ale Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Braila, gata sa intervina cu echipamente de deszapezire si detasamente de militari in sprijinul comunitatilor locale din judetul Braila, daca situatia o va impune.

Pentru asigurarea unei interventii eficiente, au fost suplimentate efectivele ISU cu personal si tehnica de interventie: * de la ISU Dolja fost adusa o autospeciala de tractare si autospeciala cu capacitate marita de trecere (senilata) si o autospeciala de transport personal si victime multiple (ATPVM); * de la ISU Suceava a fost adusa o autoftreza de zapada multifunctionala; * de la ISU Galati a fost o autospeciala de tractare si autospeciala cu capacitate marita de trecere (senilata).

Trecerea cu bacul spre Insula Mare a Brailei se face doar pentru situatii de urgenta (cazuri medicale, incendii, asigurarea furnizarii energiei electrice etc.) cu sprijinul remorcherului Lainici apartinand SC Vard Braila S.A. care asigura culoarul de trecere bacului printre sloiurile de gheata. La trecerea bac spre judetul Tulcea circula bacurile de capacitate mare.

La aceasta ora, in judet nu mai este decat o singura localitate fara curent electric – Zavoaia, cu  919 abonati. Echipele „Electrica” lucreaza la remedierea defectiunilor.