BRAILEANUL MIHAI TUDOSE AR PUTEA FI NOUL MINISTRU AL ECONOMIEI

Deputatul PSD de Braila Mihai Tudose ar urma sa preia functia de ministru al Economiei, in contextul in care, potrivit presei centrale, astazi s-ar fi decis sa se opereze prima remaniere a Guvernului Grindeanu.

Tudose a mai fost ministru al Economiei in perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, pe vremea cand premier era Victor Ponta si a fost si presedinte al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, mai bine de 10 ani. El este, de asemenea, unul dintre cei care a lucrat la programul economic al PSD, prezentat in campania electorala si devenit, ulterior, program de guvernare.

Pe langa Tudose, potrivit presei centrale, ar mai fi in discutie alte 3 persoane propuse pentru a inlocui 3 ministri: Rovana Plumb – propusa la Fonduri europene, in locul Mihaelei Toader; Alexandru Petrescu – ce ar urma sa fie mutat de la Ministerul Economiei, la cel al IMM-urilor, dupa demisia fostului ministru Florin Jianu; Tudorel Toader – propus la Justitie, dupa demisia fostului ministru Florin Iordache.